teresa943 Opublikowano 2 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Października 2012 gdy naglą rozpłomienione myśli moje dzisiaj podnosi żagle i rusza w brunatnoczerwony rejs poza horyzont delikatna bryza bałamuci szafir inspiracją nawrotu po śladach harmonizuje zmagania ducha z ziemskim stąpaniem w ciszy najpiękniej wyśpiewuje się arię dwojga z niepowtarzalnej więzi czerpię mój solowy repertuar wers po wersie cykliczne kwitnienia pomiędzy materią a porywem wyczucia owocują miłosnym motywem liryki ja tylko piszę
Rihtik Stempelek Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2012 ...ładnie :)
teresa943 Opublikowano 4 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Października 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję :) serdecznie pozdrawiam - Krysia
Nata_Kruk Opublikowano 4 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2012 Tereso - Krysiu, czytam któryś raz i ciągle mi coś nie tak, jakbyś za bardzo chciała ubarwić treść... pocięłam, chyba strasznie pocięłam, może przesadziłam, juz sama nie wiem.. w każdym razie zostało to. Wybacz ingerencję. Pozdrawiam serdecznie... :) gdy naglą rozpłomienione myśli moje dzisiaj podnosi żagle delikatna bryza inspiracją nawrotu po śladach w ciszy najpiękniej wyśpiewuje się arię dwojga - owocuje cyklicznym kwitnieniem pomiędzy ja tylko piszę
aluna Opublikowano 4 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2012 Czyżby peelka pojechała za ocean... , wsłuchuję się w wyśpiewywanie arii dwojga. No i to:"...cykliczne kwitnienia pomiędzy materią a porywem wyczucia owocują miłosnym motywem liryki..." Podoba się! Serdeczności Krysiu! Ja
cezary_dacyszyn Opublikowano 4 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2012 absolutnie bez zarzutu od trzeciej - puenta PUENTĄ !!! Rozpłomienione słabe , brunatno red dałbym RAZEM !!! I pierwszy w trzeciej ... Krysiu !!! Bryza zawsze jest delikatna - absolutna gafa ! Sorry za szczerość dzięki za zrozumienie ;-)
teresa943 Opublikowano 5 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Października 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nato, doceniam Twoje starania, ale tym razem wybacz ;) Twoje cięcia dla peelki są jak skalpel, który wyciął najczulszą tkankę, to, co jest najbardziej istotne w ...pisaniu "o nim..."; bez tego wiersz jest suchym stwierdzeniem "czegoś tam". Dziękuję i serdecznie pozdrawiam :-) Krysia Dziękuję za poświęcowy czas
teresa943 Opublikowano 5 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Października 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Haniu, jesteś blisko! Peelka rzeczywiście "odpływa" sercem tam, skąd dochodzi cichy szum fal i inspiruje do... Wybrałaś bardzo istotny fragment. Umiesz doskonale wczuwać się w nastrój. Sprawiłaś mi ogromną radość! Dziękuję i serdecznie pozdrawiam :) Krysia
teresa943 Opublikowano 5 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Października 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Spróbuję się trochę z Tobą potargować, choć w zasadzie prawie nigdy tego nie robię. Dla Ciebie zrobię wyjątek :) "rozpłomienione" - rozpalone, rozochocone, podniecone, roznamiętnione (myśli) a właśnie takowe ma peelka; "bryza" - wiatr, podmuch, powiew, niepogoda, zefir itp. - w przenośni: "podmuch myśli"; "delikatna" - subtelna, czuła, wrażliwa, nieobojętna, wyczulona itp. - w przenośni "wyczulony podmuch myśli" = "delikatna bryza" oczywiście możesz odbierać inaczej a ja bardzo sobie cenię, że dzielisz się wątpliwościami i za to Ci dziękuję :) serdecznie pozdrawiam :-) Krysia
Anna_Para Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2012 Krysiu, brunatnoczerwony - zapisałabym łącznie:) Poza tym - czytam z przyjemnością i zazdroszczę rejsu:) Cieplutko, Para:)
cezary_dacyszyn Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Spróbuję się trochę z Tobą potargować, choć w zasadzie prawie nigdy tego nie robię. Dla Ciebie zrobię wyjątek :) "rozpłomienione" - rozpalone, rozochocone, podniecone, roznamiętnione (myśli) a właśnie takowe ma peelka; "bryza" - wiatr, podmuch, powiew, niepogoda, zefir itp. - w przenośni: "podmuch myśli"; "delikatna" - subtelna, czuła, wrażliwa, nieobojętna, wyczulona itp. - w przenośni "wyczulony podmuch myśli" = "delikatna bryza" oczywiście możesz odbierać inaczej a ja bardzo sobie cenię, że dzielisz się wątpliwościami i za to Ci dziękuję :) serdecznie pozdrawiam :-) Krysia ta kobieca delikatność ... Rozpalone żywsze !!! ;-)
teresa943 Opublikowano 7 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Października 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Aniu, masz rację...zresztą tak napisałam, ale w woordzie automatycznie się rozdzieliło a ja z pośpiechu nie zauważyłam, choć Czarek także był za łącznością:) gapa ze mnie albo ...ciągle za krótki dzień :) dziękuję za "przyjemność czytania" i budującą "zazdrość" :) serdecznie pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 7 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Października 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Spróbuję się trochę z Tobą potargować, choć w zasadzie prawie nigdy tego nie robię. Dla Ciebie zrobię wyjątek :) "rozpłomienione" - rozpalone, rozochocone, podniecone, roznamiętnione (myśli) a właśnie takowe ma peelka; "bryza" - wiatr, podmuch, powiew, niepogoda, zefir itp. - w przenośni: "podmuch myśli"; "delikatna" - subtelna, czuła, wrażliwa, nieobojętna, wyczulona itp. - w przenośni "wyczulony podmuch myśli" = "delikatna bryza" oczywiście możesz odbierać inaczej a ja bardzo sobie cenię, że dzielisz się wątpliwościami i za to Ci dziękuję :) serdecznie pozdrawiam :-) Krysia ta kobieca delikatność ... Rozpalone żywsze !!! ;-) :-)
Nata_Kruk Opublikowano 7 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2012 Tereso - Krysiu, wiem, że pociachałam, może gorzej od chirurga amatora, skoro wycięłam to naj... dla Autorki i nie chodzi tu o czas przy Twoich wierszach, one dają tyle ukojenia, tylko czasami... trochę mi za dużo treści. Ot, czytanie a czytanie.. czy nie jest inne i zależne od danej chwili, od nastroju odbiorcy, może coś w tym jest... Miłego wieczoru życzę... :)
Bajadera Opublikowano 7 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2012 pierwsze dwie zwrotki mocno przekombinowane. za duszno za gęsto. dalej przyzwoicie. pozdr/
teresa943 Opublikowano 8 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Października 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję, Nato i życzę miłego dnia :)) Krysia
teresa943 Opublikowano 8 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Października 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. witaj Bajadero :) pięknie to odczytałaś: "duszność i gęstość" - zamierzone! zawierają niezbędny klimat do dalszej części - to, co uważasz za "przyzwoite", musiało mozolnie "rodzić się" w owej dusznej aurze. "bezbarwna" cisza niekoniecznie owocuje lirycznie...ale fakt, każdy może odczuwać po swojemu. pięknie dziękuję, że zajrzałaś i podzieliłaś się odczuciem :) serdecznie pozdrawiam - Krysia
Bolesław_Pączyński Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2012 Taka żegluga Krysiu to sama przyjemność:) Za horyzont hen w nieznane płyniesz myślą nieprzebraną, tam gdzie słowa nie spisane w pamięci Twojej zostaną. Serdecznie pozdrawiam:)
teresa943 Opublikowano 9 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję najpiękniej jak umiem i serdecznie pozdrawiam, Bolku :) Krysia
Rekomendowane odpowiedzi