Alicja_Wysocka Opublikowano 27 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Września 2012 porozchodziły się nam drogi i wyszły nagle same z siebie ta mimowolnie ta bezwiednie w dwie różne strony po co nie wiem jedna pobiegła na urwisko bo lekko kiedy niosą oczy i zatrzymała krok pozostał na prawo wrócić w lewo skoczyć * cóż noga nie jest nawet nogą jeżeli nie wie nie pamięta żeby się spotkać na krzyżówce trzeba coś wiedzieć o zakrętach 2
Gość Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2012 "(...) żeby się spotkać na krzyżówce trzeba coś wiedzieć o zakrętach" Dobre!
Alicja_Wysocka Opublikowano 27 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Września 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Z podziękowaniem :)
Kaliope_X. Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2012 bo drogowskazy nie prowadzą do ślepych ulic, na rozdroża. z zakrętów wychodź prostą ścieżką, w znak skrzyżowania się ułożą. ładnie, "po twojemu" :) pozdrawiam serdecznie! in-h. :)
Anna_Para Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2012 Rzeczywiście, Alicjo, "po Twojemu", czyli mądrze, sprawnym piórem, z łatwością wyrazu. Choć gorzkie to jest. Cieplutko pozdrawiam, Para:)
Oxyvia Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2012 Ładny wiersz, Alu, chociaż miejscami jakby zbyt oszczędny (jak na mój gust) - troche niejasno powiedziane, np. tutaj: "jedna pobiegła na urwisko bo lekko kiedy niosą oczy i zatrzymała krok pozostał na prawo wrócić w lewo skoczyć" - musiałam się zastanowić, jakie zdarzenie jest tu opowiedziane, nie było to automatyczne poruszenie wyobraźni, gbłównie z powodu okrojeni zdania: "i zatrzymala się krok nad przepaścią". W ostatniej strofie natomaist w ogóle nie wiem, co znaczy, że: "noga nawet nie jest nogą jeżeli nie wie nie pamięta" - czego? (pytam bardzo grzecznie, jakby co). ;-) No, ale to moje tam takie. Natomiast sama forma i przesłanie wiersza bardzo mi się podobają.
lena2_ Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2012 świetnie, ten wiersz jest też i po mojemu:)
Alicja_Wysocka Opublikowano 27 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Września 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło mi również pozdrawiam :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 27 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Września 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Aniu, Twoje receptory smaku są nieomylne, gorzko mi. Cmok :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 27 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Września 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Och Asieńko, podoba mi się Twoja wnikliwość, ale pozwól mi proszę na te niedopowiedzenia. Nie opisuję zdarzenia, bo zdarzenie jest krótkie. Może nazwała bym to raczej niedokończoną historią. Dopóty człowiek żyje, dopóty inni mogą mieć nadzieję (a także on sam) na zmiany. Tyle mogę. Serdeczności :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 27 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Września 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo dziękuję :)
Oxyvia Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Och Asieńko, podoba mi się Twoja wnikliwość, ale pozwól mi proszę na te niedopowiedzenia. Nie opisuję zdarzenia, bo zdarzenie jest krótkie. Może nazwała bym to raczej niedokończoną historią. Dopóty człowiek żyje, dopóty inni mogą mieć nadzieję (a także on sam) na zmiany. Tyle mogę. Serdeczności :) Jasne - to Twój wiersz. Serdeczeństwa, Alu. :-)
Lilka_Laszczyk Opublikowano 28 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2012 Trochę łamliwie, troche tajemniczo, ale na pewno o uczuciach. Rozchodzenie się dróg to bardzo gorzka sprawa. Ale jest nadzieja,że na krzyżówce się spotkają.... Pozdrawiam ciepło w idący już w niepamięć piątek Lilka
Alicja_Wysocka Opublikowano 29 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Września 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. O uczuciach :) Jakie to zmyślne słowo, uuuu! - czucie Człowiek powinien mieć taki guziczek on - off. Mojej peelce wywalił bezpiecznik i tyle Słonecznej soboty :)
Lilka_Laszczyk Opublikowano 29 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2012 Ba, gdyby to było takie proste...Off, on. Ale wtedy nie powstawały wiersze. Więc może lepiej, że jednak nie ma pstryczków-elektryczków od uczuć... Pozdrawiam Lila
Nata_Kruk Opublikowano 29 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2012 Drogi, dróżki, a nawet krzyżówki... między dwojgiem ludzi... ale, ale.. ...żeby się spotkać na krzyżówce trzeba coś wiedzieć o zakrętach ... piękna puenta. Całośc, jak lubię. Pozdrawiam... :)
aluna Opublikowano 29 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2012 Alicjo masz rację , i wiersza nie odbieram jako humoreski , wręcz przeciwnie , w końcu trzeba wybrać po zakrętach ta właściwą! Serdecznie! Ja
Alicja_Wysocka Opublikowano 29 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Września 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo się cieszę, pozdrawiam Nato :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 29 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Września 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki, że zajrzałaś :)
NOWA Opublikowano 30 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2012 Jak to w związku, drogi się rozchodzą, sa też zakręty, często wszystko da się naprawić i znów skrzyżować swoje drogi, jak nas na krzyżówkę przyniosą nogi. Tak odczytuję i pozdrawiam:)
Rekomendowane odpowiedzi