M._Krzywak Opublikowano 19 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Września 2012 plując na Krzyż to jakby tak w twarz sobie... w imię wolności pokazują prącie w imię zniesienia cenzury wykreślili rzeczowniki garną się różowi do czerwonych autorytety z przeszłością cierpiące na amnezje nasze tramwaje są chore chorują na wersy poety nasze głowy są chore pod niebieskim sztandarem nasze książki są skażone kulturą związkowych towarzyszy szkoda że nie wolno wiedzieć szkoda że twarze zakryli poetyką gdzie autora nie ma bo jakby był to wstyd...
Jan_Wodnik Opublikowano 20 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2012 dobry opis i dobry wiersz.Pozdr.
Magdalena_Blu Opublikowano 20 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2012 Ciekawe czy kiedyś gość, który w parku pokazał prącie, to właśnie w imię wolności:) Wtedy nie przyszło mi to do głowy, a teraz się zastanawiam:)
M._Krzywak Opublikowano 20 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Września 2012 Jan Wodnik - mam taką nadzieję :) Magdalena Blu - jak myślał, że uprawia sztukę, to tak!
Gość Opublikowano 22 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2012 Dobry mocny wiersz. Jeszcze wrócę poczytać bo wciąga. Poz.
Tali Maciej Opublikowano 22 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2012 raz usłyszałem Ty męska feministyczna świnio, ale to w formie artu znów poezja dotyka sfery publicznej, jest głosem krytyki rzeczywistości, ale jak tu nie krzyczeć jak po morrach walą mocny wyrazisty tekst pozrdr
Oxyvia Opublikowano 22 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2012 Michał, wiersz niezły i ostry, ale nie rozumiem tytułu, bo dla mnie on nie ma nic wspólnego z treścią... Poza tym w poincie chyba lekki błąd językowy - ja bym napisała: "bo [u]gdyby[/u] był to wstyd..." Chyba że może czegoś nie kapiszę. To wybacz. :-) Ale wiersz naprawdę fajny, tak w ogóle.
M._Krzywak Opublikowano 23 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Września 2012 Tali Maciej - pokrzyczymy 30-stego! Oxyvia J. - treść opowiada m. in o pewnych układach i okłamywaniu ludzi, które tworzy tzw. Salon (vide Łysiak), który Patriotów nazywa faszystami a kobiety feministkami.
Oxyvia Opublikowano 24 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2012 Ahaaa, to o tym... No to tera jasne. ;-) Ja nie siedzę w temacie za bardzo, bo po prostu czym innym się zajmuję na co dzień. Dzięki za wyjaśnienie.
Lilka_Laszczyk Opublikowano 24 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2012 Wiersz mocno zaangażowany. Poprzez własny brak zaangażowania nie mam zdania na jego temat, ale przeczytałam i pozdrawiam przy okazji
M._Krzywak Opublikowano 24 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Września 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A co to jest "wiersz zaangażowany"? To jest utwór chuligański o kapusiach z SB, czyli o czołówce naszych literatów.
Lilka_Laszczyk Opublikowano 24 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2012 Nie widze w Twoim wierszu niczego "chuligańskiego". Jedynie lekkie zgorzknienie. A teoria spiskowa dotycząca wszystkiego co dzieje sie w naszym kraju....no cóż. Nie wypowiadam się, bo juz morze słów napisano na ten i podobne tematy.
M._Krzywak Opublikowano 26 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Września 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A ja niczego zaangażowanego. Teoria spiskowa? A ja szanownej krytyczce gwarantuję, że nie. Chociaż różowi przy faktach czerwienieją...
Rekomendowane odpowiedzi