aluna Opublikowano 19 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Września 2012 wszystko takie wielkie maleńka wrzosy naśladują winogrona ostatnie płatki herbacianych róż ogromne jak aksamitna apaszka patrz,dzieci jak zwykle biegają ach pająk kochanie nie bój się wcale zjadł właśnie drugie śniadanie w utkane nici ogromne jak sznur złapię ci słońce, zawiesimy je na jabłonce w niepogodę będziemy się ogrzewać żeby tylko soczewka nie przepaliła naszych ciekawskich podglądań złotoszarej powiększonej jesieni
aluna Opublikowano 20 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Września 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :"... Dziękuje szaraku za czytanie i komentarz ! Cieszy :..."Podoba mi się pomysł powiększenia jesieni...."! Jak wklejałam wiersz zmieniłam co nieco , stąd te przecinki ,(nie ma ) dałam wolny wybór interpretacji czytelnikowi! Serdecznie! Ja
Oxyvia Opublikowano 20 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2012 Bardzo ładny obrazek: poszukiwanie jesieni w makrosferze, z lupą. Akle rzeczywiście trzeba uważać, bo soczewka może spowodować ożar. Można ten wiersz zrozumieć też jako metaforę - wyolbrzymianie wszystkiego powoduje czasem zbytni zachwyt, ale czasem też pożar uczuć.
NOWA Opublikowano 20 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2012 Po dzisiejszym śniegu w górach w ostatnie dni lata, to dobry pomysł, żeby jesieni szukać z lupą i powiększać ostanie uroki lata i jesieni;) W moim odczuciu środkowa strofa nie pasuje, jakby była z innego wiersza. Ale ja się nie znam, to tylko takie moje odczucie. Pozdrawiam:)
aluna Opublikowano 21 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Września 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuje Oxyvio za pochylenie się nad moim pisaniem ! Ta makrosfera -jak ładnie okresliłaś ma na celu pokazać to co jesienią piękne ,ma wnosić radość , rozpędzić nostalgię. I rzeczywiście trzeba uważać z soczewką , aby nie zabrała tego co kochamy! Serdecznie! Hania
aluna Opublikowano 21 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Września 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oj Nowuś znasz się i to doskonale , ale tak mi się ułożyły srofy (bo to zaobseroweane po części), i autentyczne z tym pająkiem ! Serdecznie i ciepło! Hania
innocenty_prędki Opublikowano 21 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2012 Twój najlepszy wiersz, Aluno :)
aluna Opublikowano 21 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Września 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuje Inocenty , cieszy mnie bardzo ,że się podoba ! Myślę ,że poprostu przypadł Ci do gustu ! Serdeczności! Hania
innocenty_prędki Opublikowano 21 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2012 na pewno Ty go napisałaś? sama? nikt Ci nie pomagał? przyznaj sie tu zaraz! ;[
aluna Opublikowano 21 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Września 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja i wena!
Kaliope_X. Opublikowano 22 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2012 Haniu, piękny jesienny obraz spod tej lupy wydobyłaś! najbardziej ujęły mnie płatki róż porównane do aksamitnej apaszki. zgadzam się z Innocentym - czarujesz słowem. widać umiłowanie aury złotej polskiej... to, co przynosi radość i maluje uśmiech, może być czasem najmniejszą drobinką codzienności - warto "powiększyć", wydobyć na światło dnia każdy taki "listek", choćby nawet głęboko w "ściółce", plątaninie "ważnych" spraw, zagubiony... serdecznie pozdrawiam, Haniu, Kinga. in-h.
aluna Opublikowano 22 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Września 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuje Kingo za czytanie i refleksję nad moim pisaniem ,miło mi poczytać o pięknym jesiennym obrazie.....! Taki komentarz motywuje do pisania , tym bardziej ,że aura jesienna i dzień coraz krótszy ! Pozdrawiam serdecznie ! Hania
Nata_Kruk Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2012 Haniu, podoba mi się pomysł powiększenia jesieni pod lupą. I- sza zw. jest najładniejsza, dla mnie. W II- giej, niepotrzebnie się rymuje, przecież to wiersz nierymowany. W III- ciej, masz.. jesiennych.. i niżej.. jesieni. Ogólnie, te dwie, składniowo, można "doszlifować". Pozdrawiam... :)
aluna Opublikowano 23 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Września 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuje Natko za konstruktywne spojrzenie . już cosik zmieniłam ! Miło ,że podoba się pomysł powiększenia jesieni . Serdeczności! Hania
Rekomendowane odpowiedzi