Lilka_Laszczyk Opublikowano 24 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2012 To jestesmy w podobnej sytuacji, bo ja równiez przeziębiona i w nienajlepszym nastroju. Cudownego ozdrowienia życzę i wielu równie refleksyjnych wierszy Lila
Kaliope_X. Opublikowano 24 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Września 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. w takim razie - Tobie również, Lilu, życzę szybkiego powrotu do zdrowia. i weny nieustannej :) Kinga.
Bolesław_Pączyński Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2012 Widzę pejzaż barwny przymknąwszy powieki, już płynę skleconą tratwą Twoich słów, porwał mnie nurt marzeń w koryto tej rzeki, lewituję myślą jak w krainie snów. Z serdecznym pozdrowieniem:)))
Kaliope_X. Opublikowano 25 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Września 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. w tej krainie zawsze sen z nadzieją płynie, pośród ciemnych lasów, w górę rwących rzek. każdą głuchą studnię uśmiechem ominie, by za bramą domu ukończyć swój bieg. pozdrawiam Bolesławie, wdzięczna za piękne wierszem dopowiedzenie!! :))) in-h.
Roklin Opublikowano 26 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2012 Któryś raz czytam i nie wiem co powiedzieć. Bardzo mi się Twój wiersz podoba, sprawnie i elegancko napisany. Ale ja zwykle uwagę zwracam przede wszystkim na treść. Najbardziej spodobała mi się trzecia zwrotka, ładne metafory, całość utrzymana w bardzo ciepłym klimacie. Każdy z nas ciągle szuka, i nigdy nie znajdzie. Ale nie można się poddawać. Piękne fragmenty: 1) czerpiąc z wiecznej wody, nie zgasi pragnienia. 2) po co w starych listach mieszkać Ujął mnie, może tym bardziej, że ostatnio rzadko zaglądam. Ciepło pozdrawiam :)
Kaliope_X. Opublikowano 27 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Września 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Roklinie, sprawiłeś mi wiele radości swoim uważnym czytaniem i oczywiście przemiłym komentarzem. Bardzo dziękuję za poświęcony czas, za to, że wracasz do wiersza i "szukasz" tej treści, która płynie z międzywersów. Taki zaangażowany Czytelnik zawsze cieszy autora. Miło mi, że są fragmenty, które szczególnie upodobałeś. Dziękuję również za pochwałę warsztatu. Serdecznie pozdrawiam i do poczytania! :) in-h.
Rekomendowane odpowiedzi