Janusz_Ork Opublikowano 5 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2012 czasem zapala się gwiazda i natychmiast gaśnie czekam na naszym przystanku metra obrazy wyjmuję z głowy coraz mniej potrafię rozpoznać jak akwarele zalane deszczem straciły kontury szczegóły pustoszeją znajome fragmenty przed zaśnięciem jest najtrudniej czytam smutne wiersze w których alchemicy słowa złoto przeżyć zręcznie zamieniają w ołów wspomnień w głowie rodzi się modlitwa - wiecznych pocałunków racz nam dać ...- i urywa się natychmiast kiedy twój oddech słyszę w poduszce na której spaliśmy kiedyś razem potem już tylko ta conocna walka kiedy biję się z myślami i jak co dzień rano stwierdzam że ponownie przegrałem
Oxyvia Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2012 Piękny i bardzo smutny wiersz. Strasznie mi się podoba, mocno przemawia do moich uczuć, trzęsie nimi. Budzi smutne wspomnienia. Świetnie wyraziłeś znane mi stany.
Anna_Para Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2012 Szczególnie to, Januszu:czytam smutne wiersze w których alchemicy słowa złoto przeżyć zręcznie zamieniają w ołów wspomnień w głowie rodzi się modlitwa - wiecznych pocałunków racz nam dać ...- Ale całość bardzo na tak. Nie mogę plusnąć, niestety! Komuś przeszkadzały wyrazy uznania dla dobrych wierszy. A ten jest bardzo dobry. Cieplutko pozdrawiam, Para:)
Janusz_Ork Opublikowano 6 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2012 Szaraku, te wiersze pojawiają się tutaj, choć napisane były dużo wcześniej. Echo odległych już dni. Przegrana dotyczy tylko walki z myślami. Dziękuję za czytanie i podzielenie się refleksją. Pozdrawiam serdecznie. J.
Janusz_Ork Opublikowano 6 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2012 Dzięki Oxyvio za słowa pod wierszem. Ktoś mi kiedyś napisał, że czasem wędruję słowami nie tylko po swoich myślach. Tak też musiało być i tym razem. Widać więcej osób ma podobne przeżycia, wspomnienia, jak mój peel. Podrawiam serdecznie. J.
Janusz_Ork Opublikowano 6 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2012 Anno, dziękuję za bardzo pochlebny komentarz. Cieszy mnie, że znalazłaś fragment, który Ci się spodobał. Pozdrawiam serdecznie. J.
Lilka_Laszczyk Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2012 Bardzo mi sie ten wiersz o zapominaniu podoba. Kiedy wydarzy się coś na co nie jestesmy przygotowani, coś początkowo niewyobrażalnego, nie możemy uwierzyć, że kiedyś będziemy w stanie o tym zapomnieć. A jednak zapominamy, pomimo przypominania małymi drobiazgami o tym co nieuchronnie i nieodwołalnie się skończyło. Dotyczy to zresztą wszystkich spraw, nie tylko miłości. Obrazowy ten twój wiersz do bólu. I piękne porównania.Coś się rozmywa ...jak akwarele zalane deszczem... Pozdrawiam pozostając pod urokiem tego wiersza! Lilka
NOWA Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2012 Jeszcze nie przeżywałam w swoim życiu takich stanów, ale wydaje mi się, że lepiej nie można napisać na ten temat. Pozdrawiam:)
Janusz_Ork Opublikowano 7 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Września 2012 Lilu, dziękuję za podzielenie się refleksjami i miłe słowa pod werszem. Masz dużo racji w stwierdzeniu, że czasem zdarzają się rzeczy, na które nie jesteśmy przygtowani. Ja dodałbym, mimo wieku i doświadczenia życie potrafi nas ciągle czymś zaskoczyć. Pozdrawiam serdecznie. J.
Janusz_Ork Opublikowano 7 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Września 2012 Nowa, dziękuję za wizytę u mnie i słowa pod werszem. A jeśli jeszcze nie przeżywałaś takich stanów, to dobrze i nie życzę Ci abyś je kiedykolwiek musiała przeżyć. Pozdrawia serdecznie. J.
Oxyvia Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To jest cechą dobrej literatury, więc oczywiście, że wędrujesz. :-)
lena2_ Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2012 złoto przeżyć ...w ołów wspomnień...obrazowo..smutnie...:):) ładny wiersz:) pozdrawiam ciepło
Janusz_Ork Opublikowano 7 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Września 2012 Oxyvio, dziękuję serdecznie za szampański komplement. Pozdrowienia. J.
Janusz_Ork Opublikowano 7 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Września 2012 Leno, bardzo dziękuję za miłe słowo pod wierszem i czytanie. Pozdrawiam serdecznie. J.
Nata_Kruk Opublikowano 9 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2012 Dobrze oddane emocje... na krawędzi... aż dreszcz przechodzi. Pozdrawiam Janusz.
Janusz_Ork Opublikowano 11 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Września 2012 Nato, bardzo dziękuję za odwiedziny i słowa pod wierszem. A jeśli przeszedł dreszcz, to znaczy, że wiersz mówi. O to nam piszącym chodzi, aby poruszyć czytelnika. Pozdrawiam serdecznie. J.
teresa943 Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2012 mimo przepragnej pragnę mocno zaakcentować, że każdy nowy dzień może zaskoczyć nadzieją na wygraną, trzeba tylko mocno tego chcieć :) "zapominanie" jest po części złudzeniem, wypieraniem z pamięci trudnych przeżyć. rzecz polega na zmierzeniu się z trudną prawdą i podjęciu próby odkrywania innych "przystanków" ... wzruszający wiersz opisuje osobiste zmagania peela z samym sobą i najgorsze to, że od nowa każdego ranka "wmawia" sobie przegraną. dopóki żyjemy zawsze jest jakaś szansa...i tego trzeba mocno "się uczepić" jak tonący przysłowiowej brzytwy. Janusz, życzę ogromnej nadziei i serdecznie pozdrawiam :)) Krysia
aluna Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2012 Januszu wcale , a wcale nie przegrałeś ! Życie niesie takie niespodzianki , których sie nie spodziewamy(pozytywne),wiersz jest smutny , ale bije szczerością , a to ważne , zatrzymuje na dłużej . Życzę szczęścia! Ja
Janusz_Ork Opublikowano 15 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Września 2012 Krysiu, bardzo dziękuję za podzielenie się osobistymi refleksjami i za podbudowujące słowa pod wierszem. Szansa, to jest to, na co peel czeka. Czasem trzeba czasu i cierpliwości. Uspokojenia. Dzięki, że byłaś u mnie. Pozdrawiam serdecznie. J.
Janusz_Ork Opublikowano 15 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Września 2012 Aluno, dziękuję za czytanie i miłe słowa pod wierszem. Ja, Aluno, nie przegrałem, ale peel i tak bije się co noc z myślami. Jeśli wersz zatrzymał na chwilę, to bardzo mnie cieszy. Pozdrawiam serdecznie. J.
Rekomendowane odpowiedzi