NOWA Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2012 jesteś taka piękna jak jaka królewna lecz jedno mnie dziwi że całaś ty z drewna masz z bieli sukienkę utkaną cętkami i włosów bez liku tak strojnych listkami wiatr czesze ci włosy otula sukienką oj pięknaś ty brzózko co stoisz przede mną
Rihtik Stempelek Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2012 dzieło mistrza chwali brzózka to czy róża storczyki na hali świerki u podnóża piękne porównania metafory zgrabne dorównać chcą zdania niezwykle powabne zda się upiększają piękno niedościgłe choć wymowę mają słowem są zakrzepłe :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Może tym razem nie będę się czepiała Twoich rymów (kiedyś w jakimś ciemnym kącie skopią mi tyłek za to) bo to dziecię sielankowo - ludowe wyszło, niech będzie, ale... Gdybyś w jakiś sposób pozbyła się dwóch wypełniaczy, mam na myśli że całaś ty z drewna tak strojnych listkami byłoby fajniej. Ps. jeden pomysł zostawiam. może się przyda strojonych listkami A teraz zwiewam, nie bij :)
innocenty_prędki Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2012 NOVVA ; nie ma tam w pobliżu ... jakiegoś innego drzewa ;b
aluna Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Nowuś ubrałaś peelkę w brzozowy wystrój , pięknie niby panna młoda, niby peelki uroda a może,,,? To , to:"...oj pięknaś ty brzózko co stoisz przede mną ..."- obiciem w lustrze?! Pięknie , ładnie , wyjatkowo... Zabieram ! Serdeczności samych! Ja
NOWA Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Stempelku za sympatyczny wpis. Pozdrawiam serdecznie:)))
NOWA Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
NOWA Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No, jakoś nie było. Pozdrawiam i uśmiechy posyłam:)))
NOWA Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Aluno nie spodziewałam się tak miłego komentarza, dziękuję Ci serdecznie, tym bardziej, że bardzo lubię ten wierszyk. Pozdrawiam cieplutko:)))
Sylwester_Lasota Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2012 trochę ludowo i nieco gwarowo, ale sympatycznie, chociaż uważam podobnie jak Ala, że można by to jeszcze dopieścić :) kłaniam się i pozdrawiam :)
aluna Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Ja także , poetkę i Jej pisanie rownież jakby nie czytać dla poezji nie oczy są odzwierciedleniem ,,,,,,, ale pisanie i to piękne! Dobrej Nocki ! Ja P.S. Cosik z mojego: - za chwilę porzucił zerkając na smukłą brzózkę o zgrabnej sylwetce w pięknych pończochach....
Oxyvia Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Bardzo ładna piosenka "ludowa"! Lubię takie. Z pewnym podtekstem co do ślicznotek z drewna. ;-)
NOWA Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
NOWA Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Oxywio za miłe słowa, podoba mi się Twój odbiór wierszyka. Pozdrawiam serdecznie:)))
Bolesław_Pączyński Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Miły wiersz ukazujący całe piękno naszych polnych brzóz:) Samotna przy dróżce tu wykiełkowała, smutno jest tej brzózce, samosiejka mała. Z serdecznym pozdrowieniem:)))
NOWA Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Podoba mi się Twój komentarz Sylwestrze, dziękuję i dopieszczę. Pozdrawiam serdecznie:)))
NOWA Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Bolku, dawno Cię nie było, więc tym bardziej jest mi miło, że zajrzałeś do mnie z wierszykiem i sympatycznym komentarzem. Pozdrawiam serdecznie:)))
Rekomendowane odpowiedzi