Waldemar Talar Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2012 trzysta lat ziemi mrugnięciem oka dwieście świetlnych kosmosu chwilą sto dwadzieścia życia wiecznością kwadrans miłości cząstką ogromu
Alicja_Wysocka Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Chyba nie trafiam za Twoim piórem. Chciałeś powiedzieć, że we wszechświecie na miłość przypada za mało miejsca? Pozdrawiam :)
Oxyvia Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Ja rozumiem wiersz następująco: kwadrans miłości - to niewiele czasu dla zakochanych, ale często nie mają go dla siebie więcej. :-) Jednak jest to tylko cząstka tego ogromu miłości, jaki do siebie czują, i nawet w piętnaście minut mogą ten ogrom sobie wzajemnie okazać. Podoba mi się wiersz.
teresa943 Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2012 choć miłość wobec wieczności jest tylko chwilą (kwadrans), stanowi czastkę "ogromu" a więc jest bardzo ważna (bodajże najważniejsza) dla całości życia. skojarzyło mi się ze słowami św. Pawła w Hymnie do miłości: "Gdybym mówił językami ludzi i aniołów, a miłości bym nie miał, stałbym się jak miedź brzęcząca albo cymbał brzmiący." serdecznie pozdrawiam, Waldku :) Krysia
Sylwester_Lasota Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2012 piękny wiersz Waldku, bardzo mi się podoba. pozdrawiam serdecznie i do poczytania :)
Waldemar Talar Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj - może waktycznie tak jest Alicjo - ponieważ jak na razie nie udowodniono życia a co za tym idzie miłości - gdzie indziej - a szkoda może inni nauczyli by nas lepszej ... Dzięki za przeczytanie i kom. pozd.serdecznie
Waldemar Talar Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Szaraczku - dzięki za wgląd i kom. Milo gdy ktoś do mnie zagląda... pozd.
Waldemar Talar Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj - dobrze napisałeś - nawet minuta miłości wielką wielkością się zwie . Miło cię bylo gościc . Wielkie dzięki za ciekawy i szczery kom. pozd.
Waldemar Talar Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj krystyno - miło gdy taki gość mnie odwiedza. Cieszy mnie że wiersz z czymś dużym ...św. Paweł . Jeszcze raz wielkie dzieki pozd.serdecznie
Waldemar Talar Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Sylwestrze - slowo piękny - od kogoś takiego jak ty Sylwestrze to duży zaszczyt dla mnie. Jeszcze raz bardzo dziękuje . pozd.
Bolesław_Pączyński Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Ciekawy, mądry wiersz. Z pozdrowieniem:)
Waldemar Talar Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Bolesławie - dzięki za odwiedziny i miłe słowo pod wierszem . pozd.
Rekomendowane odpowiedzi