Sokratex Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ciężko o zrozumienie przez innych tego co się napisało, chyba nie istnieje przekładnia autor-czytelnik 1:1 i nawet sam autor po jakimś czasie inaczej widzi swój wiersz, a przecież kiedyś, w chwili tworzenia był dla niego oczywisty. Czyli - z biegiem czasu staje się coraz bardziej czytelnikiem siebie dawnego, niż się ze sobą - tamtym utożsamia. Pozdrawiam miniaturką na ten temat ;) wiersz o pchłach - tylko sam autor coś łapie
Sylwester_Lasota Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2012 nieźle nas wymalowałaś Alu :))). chyba sobie zabiorę do ulu :) serdeczności i do poczytania :) jednak :)))
Alicja_Wysocka Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ciężko o zrozumienie przez innych tego co się napisało, chyba nie istnieje przekładnia autor-czytelnik 1:1 i nawet sam autor po jakimś czasie inaczej widzi swój wiersz, a przecież kiedyś, w chwili tworzenia był dla niego oczywisty. Czyli - z biegiem czasu staje się coraz bardziej czytelnikiem siebie dawnego, niż się ze sobą - tamtym utożsamia. Pozdrawiam miniaturką na ten temat ;) wiersz o pchłach - tylko sam autor coś łapie Jest jak mówisz. Zdarza się, że komentujący odnajdują w wierszu jakieś korytarze, podziemia, drzwi do nowych pomieszczeń, znaczeń, o których sama nie miałam pojęcia :) Dzięki za miniaturkę. Maleństwo, a jakie zmyślne! Nie chciałbym żeby to było o moich wierszach, ale jeśli jest, to pora na zmiany. Dziękuję Sokratexie :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Siebie Sylwestrze, do poczytania :)
Janusz_Ork Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Czytam Alicjo krytykę ukrytą w podtekście, krytykę słabej jakości czytanej przez Ciebie poezji (może masz na myśli tylko to forum). Udany przekaz, dobrze napisany. Pozdrawiam. J.
Sylwester_Lasota Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Siebie Sylwestrze, do poczytania :) no patrz, a tam siebie też dojrzałem :) pozdrawiam :)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Dobry wiersz tak tak cała prawda dotycząca nas. Niewątpliwie -masz rację a taki relaks w plenerze super, jest piękne lato i starajmy się z niego korzystać ile się da:) Kiedy mnie chandra czasami bierze najlepszy sposób- świeże powietrze, jadę za miasto więc na rowerze, skłębione myśli swoje przewietrzę. Pozdrawiam serdecznie:)))
Alicja_Wysocka Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Dziękuję Bolesławie, fajnie przewiozłeś mnie rowerkiem na ramie, pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi