aluna Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2012 pamiętam wrzosowiska fioletem zapracowane pszczoły jad szybko przenikał bolało jechałam z góry pędziłam z wiatrem upadłam bolało teraz tkam jak pajączek niteczka po niteczce jak się przedziurawi boli wypieram zainfekowane pamięć płata figle pieczęć prawdy nie boli
Myxomatosis Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Trochę ciężkie to serum. Może i gada, ale jakoś nie do mnie.
aluna Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuje czytelniku o nowym nicku za poczytanie! Widocznie nie dziala na Ciebie pentotal sodu! Nie przemówił , a szkoda! Pozdrawiam! Ja
Alina_Służewska Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Witam :) udany wiersz - zawiera refleksje o człowieku, życiu o upływie czasu o tym co rani lub nie Autorka zastosowała symbolikę jest: fiolet, wiatr i pieczęć podoba mi się również wymowna puenta - "wypieram zainfekowane pamięć płata figle pieczęć prawdy nie boli" Pozdrawiam :)
aluna Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jak miło , długo cię nie czytałam pod moim pisaniem! Pozdrawiam ignorującego!
aluna Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No i do poczytania !
aluna Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuje szaraku za czytanie i za rozczytanie, masz rację , nie zaprzeczysz ,że wypieramy zainfekowane , ratując się przed popełnieniem tych samych błędów , które ranią , a raniąc bolą. A z pieczęcią trafiłeś w dziesiątkę!Ona strzeże -tego co w życiu najważniejsze.Ważną rolę jak wspomniała czytelniczka odgrywa wrzos i wiatr!Przyznaję ,że smbole zawsze sprawiaja trudność w rozczytaniu, ale pozwolisz ,że jeszcze nie naświetlę! Pozdrawiam! Ja
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Namawiam do zmiany wersu : "jak się przedziurawi boli". Sugestia: wyrzuciłbym ostatnie "boli" ,bo trochę dużo tego słowa. pozdr
aluna Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mariuszu bardzo dziękuje ,że poczytałeś i odniosłeś się swoim przemyśleniem! Mariuszu ta epifora -"boli-", jest bradzo ważna , bo ,zabiegam , starm się ,,,a tu niespodziewanie ni stąd ni zowąd ktoś wtargnie , zniszczy ,,,a to boli! Pozdrawiam serdecznie! Hania
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mariuszu bardzo dziękuje ,że poczytałeś i odniosłeś się swoim przemyśleniem! Mariuszu ta epifora -"boli-", jest bradzo ważna , bo ,zabiegam , starm się ,,,a tu niespodziewanie ni stąd ni zowąd ktoś wtargnie , zniszczy ,,,a to boli! Pozdrawiam serdecznie! Hania Chciałem ci zasugerować ,że powtórzenie nie musi być czkawką,bo wtedy ból jest nie do wytrzymania :) pozdr
aluna Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mariuszu bardzo dziękuje ,że poczytałeś i odniosłeś się swoim przemyśleniem! Mariuszu ta epifora -"boli-", jest bradzo ważna , bo ,zabiegam , starm się ,,,a tu niespodziewanie ni stąd ni zowąd ktoś wtargnie , zniszczy ,,,a to boli! Pozdrawiam serdecznie! Hania Chciałem ci zasugerować ,że powtórzenie nie musi być czkawką,bo wtedy ból jest nie do wytrzymania :) pozdr Myślę Mariuszu ,że w tych odstępach , czasownikach czasu przeszłego i teraźniejszego nie powoduje u czytelnika czkawki , i jeżeli tak to łyk ...nie koniecznie wody! Pozdrawia! Ja P.S. Obiecuję ,że naświetlę co się da , niech trochę poczka!
aluna Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jeżeli przelew z konta na konto to się nie da , komputer odpowiada :- wypełnić wszystkie pola! A co powiemy w banku dokonując wpłaty , że wysyłamy do? Chyba ,że wystarczy napisać, poezja,org, bo innej opcji nie widzę . Pozdrawiam!
bazyl_prost Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2012 dziwne przemyślenia, po co te pająki?
aluna Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie pająki , tylko pajączek , i nie dziwne tylko prawdziwe ,aż boli!
aluna Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jak masz konto w pko bp sa to nie ma problemu , jeżeli w innym to różnie to może byc z Twoją kasą?! Pozdrawiam!
aluna Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bo co bank to obyczaj(kieruje się swoimi zasadami) , no i poezja .org ma konto w pko bp sa.
Rekomendowane odpowiedzi