aluna Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuje Aniu za czytanie! Infomację przyjmuję . Pozdrawiam serdecznie! Ja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirosław_Niewierszyn Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2012 O, ho, ho! Klasyka! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aluna Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Mirku ,że poczytałes , nie klasyka, ale wzorowałam się na klasycznych, a to różnica . Chciałam , aby powiało romantyzmem. Szkoda ,ze nie odniosleś się do treści? Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzie_wuszka Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. gramatyka mu leży, "temu wierszu". wydziwiony. kłaniam się :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aluna Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. gramatyka mu leży, "temu wierszu". wydziwiony. kłaniam się :) Dziękuje dzie-wuszko za czytanie i odniesienie ! Cosik zmieniłam ,"temu wierszu"- ! Chciałam wykorzystać zabieg-(skladni z okresu romantyzmu ), widać (nie widać )postrzegany jest różnie! Pozdrawiam! Ja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirosław_Niewierszyn Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Mirku ,że poczytałes , nie lasyka, ale wzorowałam się na klasycznych, a to różnica . Chciałam , aby powiało romantyzmem. Szkoda ,ze nie odniosleś się do treści? Pozdrawiam! Jak to nie napisałem? Napisałem, ale powtórzę: klasyczny w formie i w treści. Pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert_Siudak Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Jak wiesz Aluno trudno napisać nowatorski czy wnoszący coś nowego sonet miłosny, jako że z założenia pisano je przez wieki z przeznaczeniem dla takowej treści to kolejne sonety miłosne po prostu zlewają mi się z poprzednikami, naśladując w lepszym czy gorszym stylu to co było już napisane. Ten jest napisany w tym lepszym stylu, ale to nie wystarczyło żeby mnie zainteresować jeżeli chodzi o treść, może i nie taki był cel, mam nadzieje że spodoba się "lubemu". R. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aluna Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Mirku ,że poczytałes , nie lasyka, ale wzorowałam się na klasycznych, a to różnica . Chciałam , aby powiało romantyzmem. Szkoda ,ze nie odniosleś się do treści? Pozdrawiam! Jak to nie napisałem? Napisałem, ale powtórzę: klasyczny w formie i w treści. Pozdrawiam :) Powtórzę Mirku dziękuje! Pozdrawiam! Ja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aluna Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuje Robercie za czytanie i odniesienie! Do napisania sonetu skłoniło mnie małżeństwo moich rodziców i fakt iż ojciec po śmierci siostry zdecydował o zbudowaniu grobowca rodzinnego. A miłość ,(nie zaprzeczysz) była, jest i będzie , zapewne niejednym tematem sonetu! Nie ukrywam ,że kosztowało mnie napisanie takiej właśnie formy poetyckiej dużo pracy.I cieszy ..."Ten jest napisany w tym lepszym stylu"...! Pozdrawiam! Ja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi