aluna Opublikowano 31 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2012 uciekam w poezję tam bezpiecznie i cicho tylko lampka mruga zmęczona a ja piszę i piszę aż pióra mi brak i czy w rymy i w takt to nieważne zamilkł dzwonek u drzwi gwizdy czajnika bełkot zupy noc moim przytuliskiem poetica wtulam się żeby zabić troski
Staszek_Aniołek Opublikowano 31 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2012 polecam sublimację. narazie trochę banalnie. podrawiam :)
Alina_Służewska Opublikowano 31 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. po pierwsze sprytny tytuł - przyciąga i o to chodzi :) po drugie malujesz piórem obrazy pięknie:) nie wiem czy wiesz ale przysiadłam obok ciebie na chwilę gdy pisałaś ten wiersz lampka zamrugała przez chwilę mówiąc - idź już musi skończyć a ty przeważ czas:) z + pozdrawiam:)
Anna_Para Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Alunko, jest jasno, klarownie, czysto. Poszukałabym metafory dla innych "odgłosów" gospodarstwa domowego, jak to ładnie zrobiłaś z "bełkotem zupy". Zabrałabym 5. wers. Pozdrawiam, serdeczności, Para:)
aluna Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuje Staszku za czytanie! Banalnie ,,,hmmm,,,,życie! Pozdrawiam! Ja
aluna Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. po pierwsze sprytny tytuł - przyciąga i o to chodzi :) po drugie malujesz piórem obrazy pięknie:) nie wiem czy wiesz ale przysiadłam obok ciebie na chwilę gdy pisałaś ten wiersz lampka zamrugała przez chwilę mówiąc - idź już musi skończyć a ty przeważ czas:) z + pozdrawiam:) Miło Akinko , ze przysiadlaś i poczytałaś ,,,bardzo , bardzo! Serdecznie! Hania
aluna Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuje Droga Aniu za poczytanie i za ,,,! Coś z tym zrobiłam , mys dobrze! Serdeczności! Hania
Kaliope_X. Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Haniu pamiętam, więc powtórzę, na swoją nutę ;) ładna przystań w przytulisku bez mrugania z przymrużeniem czajnik dzwonki zupa wszystko w śnie poezji przywidzeniem zauroczy i zaskoczy wzejdzie z piórem i świtanie w przystań skradnie znów po nocy będę tęsknić do pisania kolejny Twój ciekawy wiersz. pozdrawiam serdecznie! in-h.
aluna Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kingo , jak miło ,ze zechcialaś pochylić sie nad moim pisaniem i odpowiedzieć Twoim pięknym wierszem! Dziękuje! Pozdrawiam! Ja
NOWA Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Fajna jest ta ucieczka w poezję, ja też to lubię, chociaż w wierszu ucieczka spowodowana jest raczej czym innym niż lubieniem. Interesujący. Pozdrawiam:)
Nata_Kruk Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2012 aluno, czytam któryś raz i... wydaje mi się, że chyba za szybko chciałaś powiedzieć, w co uciekasz, bo już w pierwszym wersie. Bełkot zupy.. może ja staroświecka, ale wolałabym tradycyne bulgotanie.. "piszę aż pióra mi brak".. to nie brzmi dobrze Przestawiłam sobie, ciutkę ucięłam.. bez pozwolenia.. wybacz. Pozdrawiam... :) lapma mruga zmęczona w rytmy w takty - nieważne zamilkł dzwonek u drzwi gwizdy czajknia bulgotanie zupy nocą przytulam pióro żaby zabić troski
aluna Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękjuę Nowa za czytanie i za ..."Fajna jest ta ucieczka w poezję..."! Poprostu lubię jak dom śpi, wtedy ja ożywam moim pisaniem...! Serdecznie! Ja
aluna Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Nato ! A,,, mnie wlaśnie zależało na tym wersie..."a ja piszę i piszę aż pióra mi brak..." Przeciez to metafora, jak juz to często brak mi atramentu , bo wlaśnie pisze piórem! Pozdrawiam serdecznie! Ja
Magda_Tara Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2012 piękna ucieczka, Aluno. fantastycznie mieć gdzie uciec. serdeczności upalne ślę. :)
aluna Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Taruniu! Miło Cię gościć pod moim przemyśleniem , tym bardziej ,,,"piękna ucieczka",,,, Ty także tam uciekasz , wiem bo czytam Twoja poezję - piękną! Upalnie z powiewem rześkiej bryzy! Ania
Nata_Kruk Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Droga Haniu, jak Ci zalezy, żeby zostało, nie widzę problemu... :) Ja sobie dla siebie przycinam, ale Autor może robić co chce. Pozdrawiam.!
aluna Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Droga Haniu, jak Ci zalezy, żeby zostało, nie widzę problemu... :) Ja sobie dla siebie przycinam, ale Autor może robić co chce. Pozdrawiam.! Natko doskonale wiem jak to jest ,gdy zależy nam bardzo na przekazie a czytelnik widzi i czuje subiektywnie i nie osadzam ,ze źle ,że nie tak .Po prostu zamysł Autora tkwi w jego przemyśleniu ,i wielu jak czytasz nie zmienia metafor,blizkoznaczności...itp , ponieważ sam czuje i odbiera wiersz (tylko jemu wiadomo)-tak zwana tajemnica poety . Jedni piszą ,że wyjaśnią temat , ale nie spotkałam się jeszcze z tym aby autor wyjaśnił do końca o co chodzi. Pozdrawiam serdecznie! Hania
Sylwester_Lasota Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2012 całkiem fajnie, tylko te pióra teraz to raczej takie wirtualne :) pozdrawiam i do poczytania :)
aluna Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Sylwku za czytanie i ,że całkiem fajny...! Ale ja piszę piórem i piórem (wirtualnym)! Dlatego w wierszu pióra mi brak(atramentu)! Pozdrawiam ! Ja
Rekomendowane odpowiedzi