Alina_Służewska Opublikowano 4 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2012 gdy upada podnosi kartki z kalendarza odwraca na drugą stronę a tam słowa znajomo-nieznajome porady babuni jak usunąć plamy albo inne mądrości po których pozostaje tyle zmartwień co radości wszystko do bani uśmiech w nocy czołganie od ściany do ściany nowy dzień wstaje próbuje sercem przebić kolejny mur post factum mur zaledwie drgnął jest dłuższy wyższy i grubszy od berlińskiego
innocenty_prędki Opublikowano 4 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2012 próbuje sercem przebić kolejny mur ja tam wolę głową ;D
Alina_Służewska Opublikowano 4 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2012 słusznie głową - po męsku sercem - po kobiecemu :) dzięki za komentarz pozdrawiam:)
aluna Opublikowano 4 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2012 Zamknięty , jak nie zaklęty krąg codziennych zdarzeń,,,nic nie poradzimy , zmienić tylko jak?! Czy zawsze udaje się nam życzliwością , próbujemy, ale skutki bywają różne ,,,nie zawsze zgodne z naszymi oczekiwaniami ! Ciekawt temat! Serdecznie ! Hania +
Alina_Służewska Opublikowano 4 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki za komentarz i + Heniu pozdrawiam:)
Janusz_Ork Opublikowano 4 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2012 Alino, wiele wersów mówi mi prosto do serca. Znam takie stany. Smutny wiersz. Pozdrawiam serdecznie. J.
Alina_Służewska Opublikowano 5 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak, smutny nie mógł być inny choć chciał dzięki za komentarz pozdrawiam:)
Nata_Kruk Opublikowano 5 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2012 Racja Alino.. głową w mur po męsku, sercem, po kobiecemu.. ;) Troszkę mi za dużo treści, widziałabym możliwośc przycięcia, bez uszczerbku dla treści, tak mi się wydaje i, tak na gorąco, tak sobie czytam. Za ingerencję przepraszam. Serdecznie pozdrawiam... :) gdy upada podnosi kartki z kalendarza odwraca na drugą stronę a tam słowa znajomo-nieznajome porady babuni jak usunąć plamy albo inne mądrości po których pozostaje tyle zmartwień co radości uśmiech w nocy czołganie od ściany do ściany nowy dzień wstaje próbuje sercem przebić kolejny mur
Alina_Służewska Opublikowano 5 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2012 Witaj Nata:) Twoja ingerencja pomocna dzięki:) wiersz napisałam w przysłowiowe pięć minut pracowałam nad nim tutaj ale... oto jesteś:) proszę zerknij jak wygląda wiersz po zmianach
Alina_Służewska Opublikowano 5 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2012 o, jeszcze poprawiłam:) dziękuję ciepło pozdrawiam:)
Sylwester_Lasota Opublikowano 7 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2012 dobre :) pozdrawiam i do poczytania :)
Alina_Służewska Opublikowano 7 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki:) również pozdrawiam i do poczytania:)
Alina_Służewska Opublikowano 7 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2012 lubię popracować wiec jeszcze coś na podsumowanie myśli dopisałam:)
Kaliope_X. Opublikowano 8 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2012 Alko, czytałam kilka razy, już wcześniej. W wierszu pojawia się kolokwializm, więc pozwolę sobie również na jeden, aby powiedzieć, jak podoba mi się tytuł - jest w dechę. całość nieprzegadana, z ciekawą myślą. oby serce nie pękło od mocowania się z murem! pozdrawiam, in-h. p.s. dla mnie wiersz jest kompletny nawet bez "post factum". ale również lubię popracować :)
Alina_Służewska Opublikowano 8 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. witam Kingo:) miło że pozytywnie odebrałaś tekst moje serce twardo miękkie - pozostanie takie wiecznie to taka z tiulu sukienka co przy uderzeniach nie pęka:) dziękuję i serdecznie pozdrawiam:)
teresa943 Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2012 czytam do kolejny mur i to mi wystarczy dobry wiersz, Alino :)) serdecznie pozdrawiam - Krysia
Alina_Służewska Opublikowano 9 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2012 dzięki za konkret Krysiu pozdrawiam:)
Nata_Kruk Opublikowano 12 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Alino, miło mi, że co nieco poprawiłaś... ale to... wszystko do bani.. dla mnie na nie, co nie znaczy, że masz to kasować. To był tylko mój jeden głosik w temacie, spojrzałam na treść przedtem, teraz jest inaczej, dla mnie końcowy dopisek niepotrzebny, ale... juz nie marudzę.! Hej.!
Alina_Służewska Opublikowano 12 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2012 taka jest rzeczywistość - nie wszystko co się świeci jest piękne:) dziękuję za kolejną wizytę pozdrawiam:)
Rekomendowane odpowiedzi