Lena Lewandowska Opublikowano 10 Listopada 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 dla ciebie piszę Miłość, ciche nocy westchnienia, oddechów próżną nicość, lic młodych zapomnienia. dla ciebie zrywam z nieba mleczne gwiazdy zmysłowe, kradnę odbicie żrenicy, daruję sny koralowe. dla ciebie księżyc zapalam co w krzywym uśmiechu złości, czerwonym winem upaja i cierpkim smakiem młodości.
Pioe Veno Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 Proszę popracować nad wierszem. Poprawić literówkę ;) Pozostanie w tym dziale, ale pod warunkiem... :) Pozdrawiam Pioe Veno
Daniel Piaszczyk Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 Ojejku Droga Autorko. Moja rada jest taka aby zacząć najpierw od działu warsztat tudzież dział dla początkujących a nie porywac się od razu na dział Z. Wiersz od strony technicznej słaby, oparty na patosie podpieranym czestochowszczyzną niewybredną. Zacznij najpierw w tamtych działach...a stopniowo wykorzenisz między innymi te dwie cechy Pozdrawiam
Daniel Piaszczyk Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie mogę uwierzyć w tę wypowiedź....
Piotr Sanocki Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie mogę uwierzyć w tę wypowiedź.... A ja mogę. Wiersz ma w sobie to coś... Rymy częstochowskie (głównie dwie pierwsze zwrotki), patos nieco poraził w pierwszej zwrotce, rytm się zawahał w drugiej. Ale mimo to jest klimat, tempo się utrzymuje, dociera do czytelnika, ciekawe metafory, a końcówka jest wybitna :) Proponuję popracować tylko na dwiema pierwszymi zwrotkami, tj.: 1 zwrotka - rymy i patos 2 zwrotka - rytmika Pozdrawiam serdecznie
Daniel Piaszczyk Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie mogę uwierzyć w tę wypowiedź.... A ja mogę. Wiersz ma w sobie to coś... Rymy częstochowskie (głównie dwie pierwsze zwrotki), patos nieco poraził w pierwszej zwrotce, rytm się zawahał w drugiej. Ale mimo to jest klimat, tempo się utrzymuje, dociera do czytelnika, ciekawe metafory, a końcówka jest wybitna :) Proponuję popracować tylko na dwiema pierwszymi zwrotkami, tj.: 1 zwrotka - rymy i patos 2 zwrotka - rytmika Pozdrawiam serdecznie Pewnie masz rację...nie wiem, nie znam się pozdrawiam
Agnes Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 ja również zrozumiec nie mogę bo taki wiersz zostałby zjechany nawet w P, za same błędy i literówki...to trochę nie ladnie świadczy o autorze, ale cóz, hm rozumiem że na pewno ktoś znajdzie w tym wierszu coś ciekawego, ale chyba nie po to jest dział Z??? praca się tu przyda, poczekajmy może autorka poprawi błędy:P pozdrawiam Agnes
Piotr Sanocki Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 Może: "dla ciebie piszę Miłość, ciche nocy westchnienia, od uścisku wspólną siłą młodych wyrzeczenia" "dla ciebie zrywam kwiecie mleczne gwiazdy z nieba, kradnę żrenicy odbicie, sny na podłodze rozlewam" Nie jestem dobry w pisaniu "takich" wierszy. Mogę jedynie wskazać co jest (w moim przekonaniu) złe. To tylko moja sugestia :) Pozdrawiam serdecznie
Anula Szczeblowska Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 Paulini z Jasnej Góry by się ucieszyli. Ja nie.
Jacek_P. Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 To ja też swoje trzy grosze, tak na szybko, bo ostatnia zwrotka jest OK. dla ciebie piszę Miłość, usilnie, bez wytchnienia, i całą jej zawiłość zawijam w zapomnienia. dla ciebie zrywam z nieba rozgwiazdy gwiazd zmysłowe, by w głebi twej żrenicy, skrzyć morza koralowe. dla ciebie księżyc zapalam co w krzywym uśmiechu złości, czerwonym winem upaja i cierpkim smakiem młodości. To jak? Pozdrawiam. Ja.
Luthien_Alcarin Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 hmm... lekkosie czyta.. choc na Z chyba rzeczywiście za wczesnie:troche za dużo patosu, choc ma w sobie cos, i taki utwór +/- , warto nad nim poprcowac:) Zachecam do dalszej pracy Pozdrawiam Agata
teraa Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 Panie Pio Veno.... z całym szacunkeim warunkiem jest bodajże "forum poezja współczesna przeznaczone jest dla poetów dobrze władających piórem "... a nie poprawienie literówek itp o co w tym wszystkim chodzi?? córka szefa czy co??? ja sie nawet nie czepiam teraz tego ze wiersze tu zostają bo widze ze sie to nie zmieni... ale jedne zrzucanie a inne zostawiacie - jak zwykle nie podajac przyczyny... więzy krwi czy sąsiadka?? Tera
Alicja Powroźnik Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "lekkosie" to takie ziwrzątka,które nie widomo,gdzie wsadzić nie wiem,ja nie wiem cóż bywa pozdrawiam
Jan Polski Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 Szanowni, wiersz jest kiczem - niestety ;(oddechów próżną nicość, lic młodych zapomnienia "próżna nicość" - co to? leniwa pustka czy pusta pustka? czy patos, który gubi sens? "lic zapomnienia" - to Miłość (przez duże M)? Szkoda zachodu - pracować można, ale nie w tym miejscu. Wiersz przenoszę do działu P - niech tam się poczuje (a może autorka coś z nim zrobi?) Pozdrawiam - Jan P.
Włodzimierz Nabkowski Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 ja to widzę tak: mniej patosu i częstochowie dziękujemy : dla ciebie piszę Miłość, ciche westchnienia nocy , próżną nicość oddechów , zapomnienia młodych lic. dla ciebie zrywam z nieba zmysłowe mleczne gwiazdy , kradnę odbicie żrenicy, daruję sny koralowe. dla ciebie zapalam księżyc co w złości krzywym uśmiechu , czerwonym winem upaja i cierpkim smakiem młodości.
Lena Lewandowska Opublikowano 15 Listopada 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. przepraszam bardzo a gdzie pani dostrzega błędy i literówki? Ja widziałam tylko jedną, którą porawiłam gdy tylko spostrzegłam. Radzę uważnie przeczytać a potem zabierać się do komentowania :)
Rekomendowane odpowiedzi