Alina_Służewska Opublikowano 9 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2012 może trochę jestem filozoficzna ale tak postrzegam świat w ogóle nieraz myślę że to co ma sens w rzeczywistości jest sensem bez sensu proszę czasem na mnie się nie obrazić:) nie przyjmować wszystkiego co napiszę do siebie:) ciepło pozdrawiam:)
Gość Opublikowano 10 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2012 Dwa rymy się wkradły...pozdrwiam
Alina_Służewska Opublikowano 11 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2012 a poza tym? - ciekawi mnie jak postrzega Pan całość wiersza:) pozdrawiam:)
dawniejbezet Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To jedyne, co mnie zaskoczyło. Infantylnością i dziecięcą naiwnością postrzegania świata - na plus. Gdyby całośc była taką osobną, indywidualną baśnią... Reszta jest powtarzaniem ogólnie znanych skojarzeń i banałów. Blękit - przestworza, czarne - heban... Wszystko widać w oczach (potoczna mądrość wzmocniona frazeologizmem "na dłoni" - jakby dwa grzyby w barszcz). Próba konceptu paradoksu w końcówce: wtopić się w nastrój i krajobraz, żeby wyłowić "z morza" (=bursztynu) utopione szczęście, obnaża głębię filozofii podmiotu lirycznego. Proszę nie brać tego do siebie, Autorko. Piszę - analizuję jedynie utwór; koncepcję świata w nim przedstawioną i rządzące w nim paradygmaty. Nie jest dobrze. Pozdrawiam
Alina_Służewska Opublikowano 12 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To jedyne, co mnie zaskoczyło. Infantylnością i dziecięcą naiwnością postrzegania świata - na plus. Gdyby całośc była taką osobną, indywidualną baśnią... Reszta jest powtarzaniem ogólnie znanych skojarzeń i banałów. Blękit - przestworza, czarne - heban... Wszystko widać w oczach (potoczna mądrość wzmocniona frazeologizmem "na dłoni" - jakby dwa grzyby w barszcz). Próba konceptu paradoksu w końcówce: wtopić się w nastrój i krajobraz, żeby wyłowić "z morza" (=bursztynu) utopione szczęście, obnaża głębię filozofii podmiotu lirycznego. Proszę nie brać tego do siebie, Autorko. Piszę - analizuję jedynie utwór; koncepcję świata w nim przedstawioną i rządzące w nim paradygmaty. Nie jest dobrze. Pozdrawiam o i tu widzimy jak różne są ludzkie odczucia i twarze nawet jeśli chodzi o odbiór wiersza i jego ocenę nie zamierzam się niczym przejmować znam wartość swoich wierszy potrafię też ocenić i wysnuć wnioski z komentarzy... takie teksty przy moich wierszach są częste moją tu wyłącznie bojowe zadanie:) do poczytania a może i nie:)
dawniejbezet Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2012 Pani tak na serio? Piszę prawdę, tzn. to, co pomyślalem w trakcie i po lekturze - widzi Pani inną opcję? Jaki to ma wpływ na odbiór? Pani? Innych? I po co ten szantaż (do niepoczytania)? I po co ta teoria twierdzy (obleganej)? Komentarz można pominąć, przyjąć, odrzucić - bez zbędnych baletów. Pozdrawiam
Alina_Służewska Opublikowano 12 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2012 takie ostro pocięte koment-bale złożone infantylnie na bez podstawy stertę przygniatają siebie same:) do czytania moich wierszy nie namawiam pozdrowienia
dawniejbezet Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bez podstaw... infantylnie i bez uzasadnienia? - rozumiem. Miłego popołudnia. Pozdrawiam
Alina_Służewska Opublikowano 12 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2012 wyczytał Pan co wyczytał:) pozdrawiam z uśmiechem bez zatroskania:)
Sebek..._ Opublikowano 9 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2012 wiersz jest jaki jest, ja tam nie umiem ocenić poezji, natomiast: ,, "to co jest już było a to co ma być kiedyś już jest(...) a wszystko to marność i pogoń za wiatrem z niczego nie ma pożytku pod słońcem" ,, baardzo mi się spodobały te słowa, oddają tak wiele, lekko-smutną filozofię i zamysł nad zamysłem stwórcy pozdrawiam gorąco ;)
Alina_Służewska Opublikowano 10 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Września 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jeśli aż tak spodobały się te słowa to proponuję zajrzeć do "Księgi Koheleta" - jest tam więcej takich perełek :) dziękuję za czytanie pozdrawiam:)
Rekomendowane odpowiedzi