bazyl_prost Opublikowano 5 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2012 Spacerowałem ulicą w magicznych okularach Jakbym czuł Boga w spojrzeniach a to tylko plotka wygrałem w totolotka przeklęta witamina P
Gość Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2012 Humorystyczne zakończenie;-) Jakbym może pan z małej napisze będzie mniej rzucało się do wzroku...też może zagram w lotka;-) pozdrawiam
aluna Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2012 Namalowałeś bazylu obrazek szczęśliwca , no i mamy milionera ,,,!Ha Pozdrawiam! bez różowych ,a przydałby się oj...
bazyl_prost Opublikowano 6 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2012 chciałem uchwycić specyfikę witaminy P (pieniądze)
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2012 Mam poczucie humoru i nie jestem żadnym fanatykiem ,ale nie ma co zabierać boskości boskiemu nawet w nowoczesnym tworzeniu wersów. "bóg" z małej litery po prostu mnie wkurza. Poza tym udana fraszka.pozdr
bazyl_prost Opublikowano 7 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2012 zmieniłem Bóg z duzej ładniej świeci
Gość Opublikowano 8 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2012 Przepraszam że się wtrącę bogów wielu było i jest. To żadne imię więc pisownia bóg jest prawidłowa. Ktoś wierzący jest to pewnie jemu nie pasuje. Pozdrawiam
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 9 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oczywiście ,przecież z wiersza wyraźnie wynika ,że chodzi o greckie ulice , rzymskie spojrzenia i egipskiego totolotka ,a pieniądze to też bożek. Nie rozumiem tego wtrącania trzech groszy ,żeby tylko brzęczało ,ale ... pozdr.
Rekomendowane odpowiedzi