Pan_Biały Opublikowano 1 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2012 co się stało z natchnieniem Miłosza. dokąd poszedł nieśmiały uśmiech Szymborskiej. ile zostało z cyberprzestrzeni Lema. nie ma. te i jeszcze kilka pytań. przypiąłem w biurze ogłoszeń. telefon i adres do korespondencji napisany małą czcionką. po jakimś miesiącu. dostałem list od anonimowej kobiety. sądząc po charakterze pisma miała grube palce. i napisała: wieczny odpoczynek racz im dać panie.
Dawid Rt Opublikowano 1 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2012 a może tak: te i jeszcze kilka pytań przypiąłem w biurze ogłoszeń: telefon. adres do korespondencji napisany małą czcionką. udana puenta i fajny koncept pozdrawiam
Bajadera Opublikowano 1 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2012 dobre pytania... natchnienia, smak szlag trafił.. np. Szymborska... nie napisała aż tak wiele wierszy, ale za to Jakie! tu nadprodukcja jak z chińskiego sklepu. niestety... bardzo dobrze napisane. pozdr.
aluna Opublikowano 1 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2012 Tu nadprodukcja,,,wzięłam z z powyższego komentarza,,,ale czy Pan czytał wszystko (co najmniej) noblistów?! Nie umniejszam jak bym mogła ? Lem ...oczywisty! A pan wrzucił do jednego worka! Zastanawia? Dobrze , nie dobrze?! Daje do myślenia? Pozdrawiam!
Bajadera Opublikowano 1 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2012 wywołana do tablicy muszę odnieść się do komentarza aluny. powyższe pokazuje, że nie można stosować skrótów myślowych. co dla jednych oczywiste, dla drugich niestety nie. nadprodukcja nie odnosi się do wiersza Białego, ale do badziewia, które zalewa zieleniak jak chińszczyzna rynek. ręce opadają.
Anna_Myszkin Opublikowano 1 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2012 Łomatko, sama tu trzaskam ostatnio swoje chińskie gumki, więc się zmieszałam... ale o wierszu miało być. Zatrzymuje, bo ma kawał prawdy w sobie - ta pointa/prośba, skierowana do peela rozlewa się na wszystkich panów i panie, którzy znacznie paskudniej pytają, nie tyle o twórczość, co grzeszki, sposób życia/myślenia autorów, chcąc zdeprecjonować ich dorobek. Pozdrawiam Autora :)
aluna Opublikowano 1 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2012 Wywołana do odpowiedzi , źle mnie Pani odebrała , przecież ja podzielam...!
Bajadera Opublikowano 1 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2012 Anno jesteś jedną z ostatnich, która mogłaby się zmieszać. ci, których dotyczy mój komentarz, niestety, nie wezmą tego do siebie, pozdr.
Anna_Myszkin Opublikowano 1 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2012 Kamor z mięśnia, Bajadero. Pozdrawiam :)
były__premier Opublikowano 1 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2012 fajnie, ale Lem był humanistą całą gębą! reszta to popłuczyny! konflikt wewnętrzny pozostanie;) pozdry
M._Krzywak Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2012 Odpowiadam na pytania - Lem jest do tej pory natchnieniem i klasykiem fantastyki, do tej pory istnieją pomniki spiżowe M. i Sz. (nawet na tramwajach) i chyba pani miała racje, aczkolwiek nie wiem, czy w tworzeniu na wieczny odpoczynek można liczyc. Dobre. Pozdrawiam.
Baba_Izba Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2012 Ludzie odchodzą ze swoimi zaletami i wadami; ich dzieła są nieśmiertelne, częścią nieśmiertelności obdarzają swoich Autorów. Pytanie za: o czym świadczą grube palce kobiety? Jeszcze jeden wiersz dla nie idących na łatwiznę, wyzwala jak widać przeróżne emocje i wizje. Z pozdrowieniami - baba
Magdalena_Blu Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2012 Przyznam, że czytając pierwszy raz parsknęłam śmiechem. Wyszło, że to dobry tekst - podszyty goryczą, a jednak rozśmiesza, jak u najlepszych kabareciarzy:) Pozdrawiam.
Roklin Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2012 Gorzki i zabawny, pozostawia specyficzną mieszankę smaków w ustach... Dobry wiersz, pozdrawiam :)
Nata_Kruk Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zaskakujesz mile.. pytaniami.. w wierszu i.. ta puenta. Na taki pomysł nie wpadłabym za żadne skarby... :( Pozdrawiam.
cezary_dacyszyn Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2012 nie wymieniłeś jeszcze Playstra ... Jest w moim kanonie ;-)
Magda_Tara Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2012 bardzo dobry wiersz, Rafał. pozdrawiam serdecznie. :)
Rekomendowane odpowiedzi