Pomyłek_Stokrotny Opublikowano 21 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2012 do Matki smutno mi na duszy hadko w oku skrzy smutek w łzy wybacz Matko wybacz mi wiem, płakałaś gdzieś cichutko łzy skrywałaś i twarz smutną teraz proszę wybacz mi i zapomnij jak złe sny smutno mi Od wczoraj dziwnie sentymentalny nastrój na dziale. Udzieliło się. Idę w kimo. To mój najlepszy wiersz.
Samuel_Przeździęk Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2012 Bardzo mi się podoba. Lapidarnie i pięknie.
Alina_Służewska Opublikowano 22 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2012 ja tylko jęknę... ech... pięknie:)
sabina kusmicka Opublikowano 22 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2012 hadko....przestarzałe słowo.....choc do rymu... gdy matka wybaczy ci, to już na końcu nie jest smutno....
maria_bard Opublikowano 22 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2012 Nie wiem, czy najlepszy. Taki może powstanie, ale ten jest przynajmniej zabawny formą. Dystans - to jest to! Dlatego się wpisuję. Pozdrawiam. E.
Pomyłek_Stokrotny Opublikowano 22 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ucieszyło;))) "to mój najlepszy wiersz" to maleńka prowokacja;))) Czy dostanę baty. Fakt, mój ważny wiersz. Heja;)))
Pomyłek_Stokrotny Opublikowano 22 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A to i dobrze. Bo i ja nim zajęczałem. Pozdrawiam;)))
Pomyłek_Stokrotny Opublikowano 22 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam;))) "hadko" to przepiękne, dźwięczne słowo. Szkoda, aby całkiem umarło. Za archaizm bym go nie uznał, bo nie znam słowa współczesnego.Heja;)))
Pomyłek_Stokrotny Opublikowano 22 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj;))) Mrugnąłem w tytule z powodu komentarza. Dystans do formy nie bagatelizuje tematu. Podobnie postąpiłem w wierszu "Koniucha". A sam wiersz? Czasem wywoływał emocje. To cieszyło. Gdybym miał napisać wiersz do Matki raz jeszcze...? Przepisałbym go;))) Heja;)))
maria_bard Opublikowano 22 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj;))) Mrugnąłem w tytule z powodu komentarza. Dystans do formy nie bagatelizuje tematu. Podobnie postąpiłem w wierszu "Koniucha". A sam wiersz? Czasem wywoływał emocje. To cieszyło. Gdybym miał napisać wiersz do Matki raz jeszcze...? Przepisałbym go;))) Heja;))) Witaj ;-) Wcale by mnie to nie zdziwiło. Ten wierszyk przynajmniej nie nadyma się wokół piór ;). We mnie też wywołał emocje przecież. Pod zabawną, prostą formą ukryte rozczulenie. Nie ukryłeś za głęboko. I dobrze jest. E.
Pomyłek_Stokrotny Opublikowano 22 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2012 Biorąc pod uwagę, że "s...wysyn" nie tyczy się maci, z której tenże zrodzony, to nim bywałem;))) Powyższe było w 17 wieku rozpatrywane w Sejmie. "fakt autentyczny";)))
Alina_Służewska Opublikowano 22 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A to i dobrze. Bo i ja nim zajęczałem. Pozdrawiam;))) o, i na dodatek skromny:) wiersz cudowny taki szczery napisany z uczuciem podoba mi się:)
Pomyłek_Stokrotny Opublikowano 22 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A to i dobrze. Bo i ja nim zajęczałem. Pozdrawiam;))) o, i na dodatek skromny:) wiersz cudowny taki szczery napisany z uczuciem podoba mi się:) Witaj Alino;))) Pierwsze kroki pomagał mi stawiać nieżyjący już poeta. On wzruszał, poruszał, dawał do myślenia. To Jego próbka, która wciąż mi kołacze po głowie;))) Opis pod zdjęciem starych zamkowych ruin, porosłych drzewami. Wyobraź sobie takie ruiny;))) powiem: cicho tu tu złapałem właśnie oddech zawsze chciałem takiej ciszy jej tu tyle... i tu zostać, by zatrzymać świat na chwilę... świat na chwilę... tylko tyle... Teraz rozumiesz? Poezja ta najpiekniejsza musi poruszać, wchodzić w serce. "A do serc i duszy ludzkiej trafisz najprostszym słowem" tak mi wytłumaczył swoje pojmowanie poezji. Ten wiersz pochwałił po swojemu: "Kto ci go napisał?" :))) Wiedziałem, że jest dobry.:)))
Anna N. Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2012 Każdy człowiek ma odmienne stany świadomości, a jeśli je ma, to jest dobrze.. i tak trzymaj + pozdrawiam ))
Alina_Służewska Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A to i dobrze. Bo i ja nim zajęczałem. Pozdrawiam;))) o, i na dodatek skromny:) wiersz cudowny taki szczery napisany z uczuciem podoba mi się:) Witaj Alino;))) Pierwsze kroki pomagał mi stawiać nieżyjący już poeta. On wzruszał, poruszał, dawał do myślenia. To Jego próbka, która wciąż mi kołacze po głowie;))) Opis pod zdjęciem starych zamkowych ruin, porosłych drzewami. Wyobraź sobie takie ruiny;))) powiem: cicho tu tu złapałem właśnie oddech zawsze chciałem takiej ciszy jej tu tyle... i tu zostać, by zatrzymać świat na chwilę... świat na chwilę... tylko tyle... Teraz rozumiesz? Poezja ta najpiekniejsza musi poruszać, wchodzić w serce. "A do serc i duszy ludzkiej trafisz najprostszym słowem" tak mi wytłumaczył swoje pojmowanie poezji. Ten wiersz pochwałił po swojemu: "Kto ci go napisał?" :))) Wiedziałem, że jest dobry.:))) zawsze wiedziałam i podtrzymuję nadal - proste - najpiękniejsze - gra w duszy w locie chwyta serce:) rozmowa pozwala poczuć człowieka - wiem już choć trochę jaki i kim naprawdę jesteś:) to wielkie szczęście trafić w swoim życiu na żywo na człowieka co może być kręgosłupem fundamentem:) serdecznie nie pozdrawiam:)
Alina_Służewska Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A to i dobrze. Bo i ja nim zajęczałem. Pozdrawiam;))) o, i na dodatek skromny:) wiersz cudowny taki szczery napisany z uczuciem podoba mi się:) Witaj Alino;))) Pierwsze kroki pomagał mi stawiać nieżyjący już poeta. On wzruszał, poruszał, dawał do myślenia. To Jego próbka, która wciąż mi kołacze po głowie;))) Opis pod zdjęciem starych zamkowych ruin, porosłych drzewami. Wyobraź sobie takie ruiny;))) powiem: cicho tu tu złapałem właśnie oddech zawsze chciałem takiej ciszy jej tu tyle... i tu zostać, by zatrzymać świat na chwilę... świat na chwilę... tylko tyle... Teraz rozumiesz? Poezja ta najpiekniejsza musi poruszać, wchodzić w serce. "A do serc i duszy ludzkiej trafisz najprostszym słowem" tak mi wytłumaczył swoje pojmowanie poezji. Ten wiersz pochwałił po swojemu: "Kto ci go napisał?" :))) Wiedziałem, że jest dobry.:))) zawsze wiedziałam i podtrzymuję nadal - proste - najpiękniejsze - gra w duszy w locie chwyta serce:) rozmowa pozwala poczuć człowieka - wiem już choć trochę jaki i kim naprawdę jesteś:) a Twój poeta... to wielkie szczęście trafić w swoim życiu na człowieka co może być kręgosłupem fundamentem:) serdecznie nie pozdrawiam:)
Anna_Myszkin Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2012 Prosto z serducha, a zbyt wylewny smutek zrównoważony rytmem - to i dobrze. Pozdrawiam :)
Oxyvia Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2012 Ha ha ha! Ej, Pomyłku?! Nie jesteś Ty za bardzo złośliwy? No dobra: ironiczny tylko?... ;-)))
Pomyłek_Stokrotny Opublikowano 23 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj:) Rytm...?hm. może melodia do treści. Nie jestem wielkim zwolennikiem wystukiwania wierszy czy spiewania w swoim wykonaniu. Mam wrażenie, że w przypadku poważnej treści sprzyjają manierze fraszek. np. nie pora dzisiaj płakać i nie pora się smucić co było przeminęło i nigdy nie powróci Tylko przy takich treściach akceptuję. Jak Ty uważasz Anno? Dziękuję za wizytę;))
Pomyłek_Stokrotny Opublikowano 23 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Złośliwcem bywam obrzydliwym. Aż sam się czerwienię przed lustrem. Teraz wrzucam na dystansik jednak, a więcej szczerości i prób pomocy wzajemnej. O Losie! co za chachłacka składnia;)))
Rekomendowane odpowiedzi