hubertk Opublikowano 12 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2012 tak się wymyka Chloe - nuta po nucie na chwiejnych i chudych nogach z kolanami do środka w pończochach w kolorze skóry wygląda zupełnie jak wczoraj zanim je zdjęła z wywiniętą podszewką w szmacianych kapciach Chloe w zamszowych kozakach na płaskim podbiciu Chloe przygląda się Chloe dotyka się wtedy w miejscach gdzie składał jej wczoraj śluby - ślubował milczenie o niej później zasnął Chloe zaciska paznokcie na miękkiej stronie uda - chce mieć dla siebie to miejsce móc gdzieś odcisnąć tę chwilę pozwolić jej w sobie wybrzmieć - wtedy po cichu wyjdzie
hubertk Opublikowano 12 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2012 to poprawiony, sprzed kilku tygodni tekst. nawet rozumiem, że przynudzam, że znowu wklejam, ale- cóż...
Mirosław_Niewierszyn Opublikowano 12 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2012 Myślę, że zupełnie poprawnie napisany, ale jakoś dzisiaj nic mnie nie rusza, nawet ten wiersz.
tomek87 Opublikowano 12 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2012 podoba mi się ten wiersz, jest intymny, życzliwie i ze zrozumieniem opowiada o trudnych emocjach i doświadczeniach bohaterki wiersza; psychologizuje, tłumaczy, objaśnia i z empatią wchodzi w kontrowersyjne buty Chloe - dzielną, strwożoną, odważną, gdzieś borykającą się na pograniczu potępienia i braku akceptacji w - być może nie do końca wzorowym - ale poszukiwaniu siebie i zrozumienia siebie; sam nie wiem czy niektóre dookreślenia są potrzebne, jest ich dosyć dużo... pozdro
Jacek_Aleksander_Mateusz_SOJAN Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2012 zaciekawiła mnie - z punktu widzenia anatomicznego owa "miękka strona uda"...będę musiał poszukać "twardej strony" tego uda... podoba mi się opis ale tylko do czwartego wersu od końca - widać wyraźnie, że temat zaczyna się rozmywać, jakby brakło pomysłu na finalne zamknięcie tekstu (albo przeciwnie - właśnie otwarcie - dla czytelnika); wyszło chyba nazbyt fizycznie i fizjologicznie, a tym zajmuje się medycyna a nie poezja; J.S
Rekomendowane odpowiedzi