Wioletta_Buller Opublikowano 6 Listopada 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2004 (w autobusie) ludzie szukają miejsc wolnych na jednym z obydwu foteli siadają zwykle przy oknie kładąc torebkę lub kurtkę na drugim siedzeniu gdy miejsc bywa że braknie z niechęcią siadają przy sobie z pytaniem na ustach – czy wolne? – istoty społeczne samotne
Marek Paprocki Opublikowano 6 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2004 żeby uniknąc takich sytuacji kupiłem sobie samochód i teraz mam pięć miejsc wolnych dla siebie.Pozdrawiam
Wioletta_Buller Opublikowano 6 Listopada 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2004 hmm... ciekawa konkluzja... pozdrawiam także właściciela 5-ciu wolnych miejsc
Messalin_Nagietka Opublikowano 6 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2004 ja też mam - coś w rodzaju pięciu miejsc - hihihi - a jakie kolory macie? bo ja miodowy, hihihi - co do wiersza - przepraszam czy wolne - typowe dla polskiej manii przepraszania - nie spotkałem się z tym nigdzie indziej - bo w zasadzie może gdzieś tam byłem (ejjj bo zaplączę) ale jak wolne to każdy siadał - tylko raz rzeczywiście podobna sytuacja mi się zdarzyła i to ze znajomym - dlatego pamiętam - ech - bez zemsty - ja mam samochód - on do tej pory autobusem "chadza" MN
Alicja Powroźnik Opublikowano 6 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2004 apropo przepraszam czy wolne mnie zdarzają się przeważnie miłe sytuacje po tym jak ktoś wygłasza podobną kwestie z tym,że zawsze dodaje na końcu coś miłego ewidentnie wskazujacego na chęć kontynuacji tak miło choć tendencyjnie zaczętej konwesacji sytauacje takie mają miejsce niekoniecznie w busie przeważnie kończąc się rozmową przy filiżance kawy... autobus też dobre miejsce na dialog tylko ktoś musi zacząć a uśmiech i miłe usposobienie zdecydowanie ułatwia sprawe...;) dobre miejsca w twoim pojeździe: "gdy miejsc bywa że braknie" "istoty społeczne samotne" pozdrawiam
Giovannii Opublikowano 8 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2004 Zawsze lubię jak ktoś interesująco pisze o sprawach codziennych. Duży plus. Pozdrawiam G.
pan_ktotam Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 ależ to nie o sprawach codziennych moim zdaniem... myślę, że to jedna, ogromna metafora a celem opisu jest świat-ogólnie... ale to moja interpretacja... pozdr. /pan ktotam...
Klaudiusz Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 fajne, ale jednak dla "istot społecznie samotnych" istnieje alternatywa w postaci: "czemu w lecie w autobusie wszyscy strasznie śmierdzą potem" :DD pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi