pijaczyna_ok Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Czytam Albę i czuję to samo; przez cały tydzień czekam, w sobotę się upijam, o trzeciej budzi pełny pęcherz. Wracam z kibla i nie mogę zasnąć, więc patrzę w ciemność, a tam nic tylko poświata za zasłoną, skołatane ego wyczuwa tę bliższą o krok. W półśnie znów taniec kanibali; najdłużej będzie w kręgu ten z dużą paszczą i ta z twardą skórą. Mrok słabnie uwalniając szafę ze szparą w drzwiach podpartych krzesłem. Jeszcze nie muszę wstawać na przekór listonoszom roznoszącym wezwania.
maria_bard Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Napiszę największy banał świata - podoba mi się :). Pozdrawiam. E.
pijaczyna_ok Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Elu :)
Magdalena_Blu Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Biorę bez: "z kibla", "nie ma", "moje" i "widzę". Jest dobrze - pozdrawiam:)
pijaczyna_ok Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ok Magdo - masz chyba rację, ale kibel zostawiam :) pozdrawiam
Bajadera Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2012 haha, niezły rozrzut w lekturze (choć i wspólny mianownik by się znalazł)- na delirium w sam raz:) początek taki sobie zwykły opis, ale od półsnu- całkiem, całkiem... pozdr.
pijaczyna_ok Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bajadero - do delirium jeszcze trochę,,, :) pozdrawiam
Bajadera Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bajadero - do delirium jeszcze trochę,,, :) pozdrawiam ok, ok, :) bez urazy, nie bierz dosłownie, albo czytaj coś innego;) pozdr.
pijaczyna_ok Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bajadero - do delirium jeszcze trochę,,, :) pozdrawiam ok, ok, :) bez urazy, nie bierz dosłownie, albo czytaj coś innego;) pozdr. ależ ja się nie obrażam - daleko mi do tego :)) skąd taki wniosek? buziak
Anna_Myszkin Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Skoro czyta, to tak ma - nawet trzeźwy by się nie ustrzegł ;) A poważnie, biorę jako skondensowaną parafrazę jego utworu, tylko zastanawiam się, czy z tym niedzielnym listonoszem Autor mógłby coś zrobić. (Larkin miał łatwiej - pił codziennie ;) Pozdrawiam :)
pijaczyna_ok Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bo ja jestem pijaczyna okazjonalny - depresyjny... Dzięki Anno za wizytę, czytanie i komentarz :) Pozdrawiam.
Anna_Para Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2012 No patrz, zwróciłam uwagę na niedzielnego listonosza, jak Myszkina:) Ale poza tym (i nawet z tym) - dobry tekst. Pozdrawiam z podobasiem i pluskam. Cieplutko, Para:)
pijaczyna_ok Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ci listonosze, Anno, nie zwracają uwagi na drobiazgi- wezwanie trzeba doręczyć bez względu na dzień tygodnia :) Pozdrawiam także ciepło.
cezary_dacyszyn Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2012 jest swoisty urok ( uroczysko ) w tym wierszu . Zapadałem kiedyś w podobne letargi ;-) Przypomniał mi stare dzieje :-)
pijaczyna_ok Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki za empatię :))
pijaczyna_ok Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Magdo :))
Nata_Kruk Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Nie znałam Larkina, ale zajrzałam, któż to taki - był również krytykiem jazzowym. Może nieśpiący peel pisał powyższy tekst przy takiej muzyce... Jest ciekawie. Dałabym spację po wersie.. bliższą o krok.. Tu natomiast..a skołatane ego wyczuwa ją.. omijam "a", za "ją" czytam.. tę. Ogólnie, podoba mi. Pozdrawiam... :)
pijaczyna_ok Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za czytanie i sugestie. Pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi