Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

popłyniemy kiedyś rzeką nieznaną
w dal, tam gdzie jest niemożliwe
odkryjemy, co jest nieodkryte
noc prześpimy odważnie
nie całą

ja nie będę pytać dlaczego
ty uśmiechniesz się ledwie zbudzona
pocałunkiem tak świeżym jak słońce
pocałunkiem tak słodkim
jak woda

z mgieł wyłonią się słowa przeczyste
które z ust naszych ku sobie nie padły
czego oczy nie będą widziały
dostrzeżemy wzajemnym dotykiem

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Jacek_Suchowicz Jacku, lekarze mówią, że trzeba się z siedem razy dziennie przytulić się z kimś innym, bo wtedy spada kortyzol. No ja nie wiem czy to prawda, ale baśń na pewno :)
    • @Nata_Kruk@Klip Podobają mi się. Dziękuję.   Ośmielam się dorzucić coś od siebie.   Niektórych mieszkańców Łodzi konkurs ni grzeje ni chłodzi, im tylko "polonez"w szkle z Szopenem skojarzy się      Pozdrawiam.  
    • @Alicja_Wysocka   Alu.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• @violetta   A z innej beczki? Prokuratura postawiła zarzuty tak zwanej mowy nienawiści wobec faszysty - panu Robertowi Bąkiewiczowi, natomiast: zgodnie z prawem - zarzuty tak zwanej mowy nienawiści powinien również otrzymać syjonista - pan Radosław Sikorski:   - obrażał Rosjan, - nawoływał Polaków do wojny z Rosją, - wybielał zbrodnie ludobójstwa Izraelitów wobec Palestyńczyków,   jak pani widzi: to nic innego jak etyczny relatywizm prawa - prawodawstwa, a źródło tkwi w samej przeszłości, otóż to: Ministerstwo Sprawiedliwości nie przeszło weryfikacji jak Służba Bezpieczeństwa i Wojskowe Służby Informacyjne - to już trzecie pokolenie stalinistów wiadomego pochodzenia - to oni rządzą w Ministerstwie Sprawiedliwości, tak więc: niezbędne jest wprowadzenie Republiki Narodowej lub Dyktatury Wojskowej.    Jeśli chcecie z nami wojnę, to: będziecie ją mieli, nas, Słowian - jest około czterysta milionów, nomen omen: przed Rewolucją Październikową było nas około osiemset milionów.   Łukasz Jasiński 
    • z życia wzięte   każdy potrzebuje drobiny przytulii  w codziennej walce z innymi i sobą aby złym emocjom przypadkiem nie ulec czasem zawierzyć także dobrym słowom :))
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...