A.E. F Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Ja i moich 10 cieni Idziemy przez chwile zieleni Nie słucham strugi wiatru Chodź na chwilę Choć mnie boli Samo się dzieje Chodź w barierę tej ciemności Otoczony przez cienie Widzę promień odbicia radości Bo po drugiej stronie jest inaczej Jest tak samo Jest pięknie Minąłem ponurą twarz Obojętny chód I słyszę okrzyki radości Światło mnie razi To już prawie koniec I nie chce mi się iść Ale skoro wiatr potrafi Więc i ja potrafię Biegnie Idzie Szarość na mnie patrzy Stop
Lilka_Laszczyk Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Szczerze mówiąc wiersz o niczym. Zlepek przypadkowych skojarzeń. Chyba nic więcej w nim nie widzę. Pozdrawiam Lilka
cezary_dacyszyn Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2012 szczerze mówiąc - to nie wiersz . Może jakieś forum meteorologiczne ?!
Klara G Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2012 O czym to jest? Zdaje mi się,że peel nawet nie wie,co wnioskuję z doboru zwrotów.
Bajadera Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2012 cieni(e)zna do 10 potęgi. to nie wiersz pozdr.
A.E. F Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2012 To jest o Śmierci . Piszę "to" ponieważ się dowiedziałem , że wierszem nie jest . Spisałem swoje uczucia , jeżeli nie ukłądają się one w wiersz , to ok . Jeżeli będziesz czytać "to" , proszę włączyć wyobraźnie przy każdym wersie , innaczej to nie ma sensu . Jeżeli to nie pasuje do ogólnego szablonu przyjętego jako wiersz , to zapewne pomyliłem fora . Dziękuje za poświęconą chwile :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 co jest wierszem, a co nim nie jest, to sprawa bardzo dyskusyjna i raczej nie do rozstrzygnięcia :). faktycznie jednak, ten tekst nie porywa, słabo rysuje jakieś emocje i maluje obrazy. wygląda na początkową próbę zmagania się z poezjowaniem. jeśli rzeczywiście tak jest, to proponowałbym jakieś łatwiejsze tematy, bo problem śmierci w poezji jest o tyle trudny, co już wyeksploatowany, więc żeby o niej pisać trzeba mieć naprawdę dużo wprawy i wyczucia. pozdrawiam i życzę Radosnych Świąt!
Rekomendowane odpowiedzi