Alina_Służewska Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2012 akwamaryną szlifowana rana zniknie bez śladu pozostała lustrzana blizna nieustannie zabawiany czas uda się zatrzymać czas nieubłaganie umyka w ciszę z pogodnego nieba nie spadnie nawet jedna kropla deszczu czasem z pogodnego nieba płyną strugi deszczu żelaznego konia nie nadgryzie ząb czasu ząb czasu strawił żelaznego konia doszczętnie tęcza malowana akrylami nie utraci barw i nie rozpłynie się traci barwy i rozpływa się w nicość
Rihtik Stempelek Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Świetnie ujęłaś naturalne żarty... wolne, jak czas który umyka w ciszę. Ślicznie - Dziękuję. :)
Alina_Służewska Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2012 hm... :) ojej... chyba naprawdę się podoba:):):) dzięki za poczytanie - pozdrawiam:)
Alina_Służewska Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2012 to jest dopiero bezpośrednia szczera i prawdziwa ocena :))) dziękuję i pozdrawiam
Alina_Służewska Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Roy Ward - ten ostatni mój wpis jest oczywiście skierowany do ciebie:)))
Pomyłek_Stokrotny Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Witaj. 1,2,4 zwrotka pasują. Pozostałe to przy dobrej woli, jeżeli przyjmiemy, że niebo i tęcza są w naszej pamięci. O to chodzi? Wiersz i pomysł dobry.
Alina_Służewska Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2012 dziękuję i cieszę się, że ogólnie podoba się tobie ten wiersz, i :) plusa
Alina_Służewska Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Ach, Stokrotny - ukłon w twoją stronę - nie odpowiedziałam ci na pytanie. Otóż niebo i tęcza są wytworami natury, ja je widzę więc zapadają w moją pamięć choć wiem, że kiedyś z niej wypadną wraz ze mną...
maria_bard Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Bardzo do warsztatu z ostrymi narzędziami.:(. I nie ma :"cisię" . Żenada. Nieba zbyt wiele. Zębów także. Kicz. Jak na razie. Pozdrawiam.
Alina_Służewska Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2012 mnie wystarczy to co mam z natury ostrych narzędzi nie posiadam tylko różowe okulary :))) dziękuję za poczytanie - jestem zaszczycona :) a krytykę przyjmuję w spokojnym uśmiechu :)
cezary_dacyszyn Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2012 hmmm ... niby nic odkrywczego , nadto przypomina tuzin podobnych , ale ma jakiś swój urok ... W każdym razie widać skłonności do zabawy słowem ( jako takich lotów ) dlatego wyczekuję następnych . Pożyjemy , poczytamy ... ;-)
Anna_Myszkin Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Ja poczekam na lepsze - na razie to rodzaj wyliczanki, o powtarzającej się w każdej strofie składni. Rozumiem, że Autorce chodzi o to, że nic nie jest pewne, jednoznaczne i oczywiste, ale formie należy się wygładzenie. Pozdrawiam.
Alina_Służewska Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Cieszę się że żarty natury mają swój urok bawią słowem i... będą następne dzięki za przychylność Cezary pozdrawiam
Alina_Służewska Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Aniu dziękuję za poczytanie i spostrzeżenia :) to prawda że nic nie jest do końca jasne oczywiste i pewne
innocenty_prędki Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Witaj, Alino:) z zainteresowaniem przeczytałem Twój wiersz posiadający oszczędną, ascetyczną wręcz budowę. Daje uczucie niedosytu, ale przez to; a może dzięki temu właśnie - lekkość i poczucie swobody. Niczego nie narzuca, nie wiąże dłoni, tylko dyskretnie wprowadza w stan sprzyjający zadumie i refleksji. A nawet inspiruje; np:z pogodnego nieba z którego nie powinna upaść ani kropla deszczu bywa potok uderzy człowiek nie zna godziny - wg.3zw. albo to, albo to, wg.4 ;)na konia z żelaza na którego nie ma bata i żadna ostroga go nie ruszy ząb czasu już w pracowni mistrza w trakcie tworzenia zęby sobie ostrzył strawi doszczętnie I chwała Ci za to. pozdrawiam uśmiechem :))
Alina_Służewska Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2012 och jestem szczęśliwie oszołomiona ciepłem odbioru moich żartów natury a jeśli naprawdę inspirują zajrzyj w nieskończony są rozważania natury serdecznie zapraszam
Sylwester_Lasota Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2012 mówiąc szczerze, mnie anie nie oziębił, ani oparzył, ale przeczytałem :) zajrzałem w Twoje wiersze i widzę, że to jeden z pierwszych tu publikowanych, jeżeli to początki, to jednak całkiem nieźle :) pozdrawiam i do poczytania :)
Alina_Służewska Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2012 dziękuję za poczytanie (jak dla mnie) z dużą pochwałą pozdrawiam serdecznie :)
Rekomendowane odpowiedzi