teresa943 Opublikowano 29 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2012 bez urazy przełknę wytrawność lecz nie ścierpię fermentacji od sedna gwiazdy wróżą rozpogodzenie szkoda kwaśnieć w detalach rozlej wreszcie zbełtane wino do dna w czystym kielichu wypiję cię do ostatniej kropli
maria_bard Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2012 Bardzo mądre te słowa. Podobne treści często czuję w Twoich wierszach i to w nich cenię. Uściski. Elka.
Bolesław_Pączyński Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2012 Czyż nie szkoda tak czystego szkła na zbełtane wino,ale o ile gwiazdy wróżą rozpogodzenie... Mądry wiersz Krysiu z plusem:) Z serdecznym pozdrowieniem:)
Nata_Kruk Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2012 To prawda, na szapmana trzeba sobie zasłużyć, kiedyś gdzieś słyszałam... Czytam, że peelka ma w sobie sporo równowagi skoro akceptuje "ferment", ale do czasu.. bo domaga się rozlania, wylania bełtów.. do dna, żeby poczuć "czystość", poprawę.. drugiej strony. Jak to u Ciebie, najczęściej blisko człowieka... :) i to lubię w Twoich wierszach. Krysiu, zastanawiam się nad.. od sedna.. dla mnie bez tego też byłoby ok. Pozdrawiam... :)
cezary_dacyszyn Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2012 Oświetniście dobry wiersz . Kolejny . Etc , itp , itd ... Te dłuższe wersy rewelacyjnie doskonałe , tak bardzo , że ośmielam się zagłosować za zneutralizowaniem tych krótszych . Esencję tej nalewki czerpię bez nich . Aż marzy się - być podmiotem ciekłym tego wiersza ;-) Gratuluję .
Magda_Tara Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2012 mądre te Twoje wiersze Krysiu. ściskam serdecznie. buziak! :))
Baba_Izba Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2012 Podobnie do poprzednio wypowiadających się o wierszu: podoba mi się! Przyjemnie jest w nim odkrywać to, co między linijkami! Serdeczności - Iza
Lilka_Laszczyk Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2012 Oj to prawda...szkoda kwaśnieć w detalach... Fajne i dosadne, chociaż osobiście wolę półsłodkie i niezbełtane Pozdrawiam z sympatią Lilka
Anna_Para Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2012 Twój styl - skrótowość, metafora, czy też symbol? Wytrawność - czyli bez "słodyczy" - jeszcze jakoś... ale fermentujące (symbol niezgody) - to zbyt wiele;) Grozisz, peelko, ale wyrażasz także nadzieję, czego symbolem jest "czysty kielich". Tak mówisz o relacjach z bliskim, ukochanym;) W poincie wyraża się pragnienie, pożądanie, "do ostatniej kropli". Plusikuję, oczywiście. Cieplutko, Para:)
Leokadia_Koryncka Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2012 wiersz zatrzymał. to Krysi pisanie już rozpoznawalne, mądre. serdeczności z pluskiem :)
teresa943 Opublikowano 30 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Twoje odczucia, Mario/Elu są dla mnie b. cenne. Z serca dziękuję i odściskuję serdecznie :))) Krysia
teresa943 Opublikowano 30 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dopóki jest choćby nikła nadzieja na "rozpogodzenie", nie szkoda "czystego szkła" na "bełty" :)) Dziękuję Bolku i serdecznie pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 30 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pięknie skomentowałaś, Nato! Dziękuję! Jeśli chodzi o ..."od sedna" (od środka), masz dużo racji, ale ...peel/ka miała potrzebę podkreślenia, czego nie cierpi, więc...zostawię jak jest :) Cieplutko pozdrawiam :)))) Krysia
teresa943 Opublikowano 30 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czarku, nie wiem jak dziękować za "Etc, itp, itd" oraz za to, że czerpiesz esencję nawet z pominięciem "krótszych wersów" (w pewnym sensie dopowiedzeń). A Twoje marzenie jest niezwykłe - zawstydzasz mnie, więc "zapłoniona" podziękuję uśmiechem :))))))))))) Krysia
teresa943 Opublikowano 30 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję Magduś uśmiechem i odściskuję najserdeczniej jak potrafię :))))))))))) Krysia
teresa943 Opublikowano 30 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Izo! Cieszę się, że "odkrywanie" tego, co między linijkami, sprawia Ci przyjemność. Dziękuję i ściskam serdecznie :) Krysia
teresa943 Opublikowano 30 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "półsłodkie i niezbełtane" lepsze, ale jak to w życiu - "nie zawsze stawiają szampana" :))) dziękuję Lilko i serdecznie pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 30 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wyczytałaś wszystko, nawet pomiędzy wersami! Dziękuję Aniu. Pozdrawiam cieplutko :))))) Krysia
teresa943 Opublikowano 30 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. skoro wiersz zatrzymał, to moja radość ogromna! dziękuję, Leoś i cieplutko pozdrawiam :)) Krysia
Emmka_Szlajfka Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2012 OoO! ten wiersz już nieco inny od Twoich ostatnich Krysiu i bardzo mi się podoba. skoro gwiazdy wróżą rozpogodzenie-w górę serca, na zdrowie!:)) plusuję, pozdrawiam:))
Rekomendowane odpowiedzi