NOWA Opublikowano 27 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2012 Słońce wzeszło nad górami hale lśnią w nim jak aksamit stada owiec to perełki co wypadły Bogu z ręki Potok wije się wśród skał jakby suknię uszyć chciał i wygląda jak ta nić która ma aksamit zszyć Strojne suknią góry stoją teraz w czapę z chmur się stroją ależ one wiosną piękne krokusami uśmiechnięte
Rihtik Stempelek Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2012 Ależ sobie miło plusłem... szkoda że nie w tym potoku pośród skał, a nieomal już gom miał! :) Wysokie góry i odziane lasy, jako rad na was patrzę, a swe czasy młodzieńcze wspominam... - powtórzę za miodosłownym Janem z Czarnolasu. Miło mi, że twój wiersz mnie tam zabrał... Dziękuję.
Baba_Izba Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2012 Wiersz przypomniał mi dzieciństwo i modę na wpisywanie się do pamiętników. Podobny obrazek namalowała mi w nim moja serdeczna koleżanka z podstawówki. Mam do dziś! Wiersz jest inny ale podobny poprzez zawartą tematykę. Z przyjemnością przeczytałam serdeczności - baba
Jacek_Suchowicz Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. z :) i upstrzone ciut zielenią od północy bielą mienią od południa nie masz farta nie pojeździsz już na nartach pozdrawiam Jacek
NOWA Opublikowano 27 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Rihtiku za miły komentarz, miło mi że wiersz mógł Cię tam zabrać Pozdrawiam:)
NOWA Opublikowano 27 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja też pamiętam pamiętniki, fajne czasy wtedy były. Miło, że je przypomniałaś. Mojemu synowi tak wpisał się kolega: Ku pamięci, ku pa wpisał Ci się Adaś Krupa Chyba miał talent do pisania wierszy:) Pozdrawiam z uśmiechem:)))
NOWA Opublikowano 27 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. z :) i upstrzone ciut zielenią od północy bielą mienią od południa nie masz farta nie pojeździsz już na nartach pozdrawiam Jacek No i jaki fajny powstał dalszy ciąg wierszyka. Ty to potrafisz Jacku. Pozdrawiam serdecznie:)))
Pomyłek_Stokrotny Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. z :) i upstrzone ciut zielenią od północy bielą mienią od południa nie masz farta nie pojeździsz już na nartach pozdrawiam Jacek sławmy granie, górskie hale, panie sławcie je przez pieśni, my oddamy cześć w gorzale, sławmy wspólnie górskie treści Hożo-wiosennie. Cholera! Jak się pisze to całe hożo? Pozdrawiam
Oxyvia Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2012 Ładny, miły wierszyk dl adzieci, podoba mi się. :-) Tylko jedna drobna uwaga: "Słońce wzeszło nad górami hale lśnią w [u]nich[/u] jak aksamit" - powinno być chyba: lśnią w NIM - w tym słońcu, prawda? Pozdrawiam. :-)
NOWA Opublikowano 28 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. z :) i upstrzone ciut zielenią od północy bielą mienią od południa nie masz farta nie pojeździsz już na nartach pozdrawiam Jacek sławmy granie, górskie hale, panie sławcie je przez pieśni, my oddamy cześć w gorzale, sławmy wspólnie górskie treści Hożo-wiosennie. Cholera! Jak się pisze to całe hożo? Pozdrawiam I takim to sposobem mój wierszyk nabiera rozmachu. Dziekuję serdecznie za odwiedziny. Pozdrawiam:)))
NOWA Opublikowano 28 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oxyvio 100% racji już poprawiam. Dziękuję że zajrzałaś do mnie. Pozdrawiam serdecznie:)))
Baba_Izba Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja też pamiętam pamiętniki, fajne czasy wtedy były. Miło, że je przypomniałaś. Mojemu synowi tak wpisał się kolega: Ku pamięci, ku pa wpisał Ci się Adaś Krupa Chyba miał talent do pisania wierszy:) Pozdrawiam z uśmiechem:))) Na pewno miał! Liczy się przede wszystkim inwencja, chęć pisania, wrażliwość w postrzeganiu świata. Piękny obrazek namałowałaś w tym wierszu! Ja niestety nie byłam wiosną w górach, nie widziałam kwitnących krokusów w naturze, tylko na filmie i zdjęciach. Piękny to widok zapierający dech w piersiach! Serdeczności - baba
Oxyvia Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oxyvio 100% racji już poprawiam. Dziękuję że zajrzałaś do mnie. Pozdrawiam serdecznie:))) Cieszę się, że mogłam się na coś przydać. :-)))
Pomyłek_Stokrotny Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2012 Pozdrawiam. odebrałem , że hale lsnią jak aksamit pośród góe skąpane w słopńcu.. Też było poprawnie.
Oxyvia Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie było, była tu niezgodność form gramatycznych. A Twój komentarz roi się od błędów zresztą. Nie potrafisz napisać poprawnego zdanka. A krytykujesz innych.
Pomyłek_Stokrotny Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2012 Bo jestem poetą, a nie lingwistą po filologii. I przyczepiłaś się tego co nieistotne. I nigdy nie krytykuję aby kopać. Hale lśnią w nich[górach] jak aksamit. Ja bym mnie przeprosił... A gdybymlśnienie dotyczyło słońca napisałbym : hale lsnią nim jak aksamit. Dobra już mnie nie musisz przepraszać.
NOWA Opublikowano 28 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2012 Miło mi, że sobie porozmawialiście u mnie, dziekuję za kolejne wizyty, lubię gościć. Aby spór rozstrzygnąć, miało być tak jak wersja Oxi. Pozdrawiam serdecznie:)))
Pomyłek_Stokrotny Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2012 Zarówno Jej dyletanctwo jak i Twoja nieznajomość materii poetyckiej wyklucza równorzędną dyskusję z Wami. Będąc jednak człowiekiem pełnym wyrozumiałości i przepojony szacunkiem do bliźnich usmiecham się z dobrotliwą pobłażliwością . i tymże miłym akcentem zakończmy dyskusję dotyczącą "ichnich".;p
Pomyłek_Stokrotny Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Hej, hej... Żeby nie odbiło się obrazić.
Sylwester_Lasota Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2012 przypomniał mi się wierszyk z dzieciństwa :). niestety nie pamiętam ani tytułu, ani nazwiska autorki, tylko te dwa fragmenty: ... Rosły, rosły owce, Na owieczkach wełna, Szumiała siklawa Białej piany pełna ... Ciach, ciach nożyce, Przy gęślikach, przy muzyce. Nie ma to jak sprawna ręką, Gruba owca już jest cienka! szukałem w Sieci, ale nic nie znajduję. a Twój wiersz bardzo mi się podoba :) pozdrawiam i do poczytania :)
Rekomendowane odpowiedzi