Jacek_Suchowicz Opublikowano 3 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2012 u schyłku dnia coś szło nie tak zburzyło ludziom spokój nie wiedział nikt co to za fakt choć patrzą bystre oczy dziś z rana śnieg w obejściu legł a mrozik ściął kałuże ciepło jest w dzień ach co za pech po błocie brodzą ludzie zima chcąc trwać w zanadrzu ma arsenał różnych chwytów śnieżyca dmie lub tłucze grad i kałuż jest bez liku śnieg ginie w mig bo słońce lśni termometr wszedł na plusa na jezdniach miast znów breja tkwi spódnica w parku kusa i tylko szewc musi mieć gest glancując but z ochotą bo w czasie zmian tak zawsze jest wyłazi pierwsze błoto 1
maria_bard Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2012 W rymach to Ty świetny jesteś;). Wszystko gra, a tutaj zabawnie jest na dodatek. Zręczniutko! Pozdrawiam. E.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 3 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2012 nieprawda - mistrzynią od której częrpię wszelkie nauki jest Alicja Wysocka. Pisząc taki wiersz owija go jescze tiul a umnie sztruks nawet popeliny nie widać:) Pozdrawiam Jacek
Marusia aganiok Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2012 po słonym śniegu plama jest na moich nowych szpilkach słoneczko pięknie świeci dziś a wiosna już za chwilkę dołożyłam troszkę od siebie, bo Twój wiersz jest bardzo fajny:)))Pozdr. Ma.
Ewa_Kos Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2012 Czekam jak na zbawienie na ów koniec.Mam nadzieję, że to już lada moment.Wierszyk ma fajny rytm i dobrze się czyta(szybko) Pozdrawiam Jacku wiosennie:) E.K.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 3 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ale uważaj mokro jest a błoto brudzi wszystko może kalesze włożysz dziś też mają ładny wystrój pozdrawiam Jacek
Jacek_Suchowicz Opublikowano 3 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Do formy zaispirowała mnie A. Para może kiedyś dojdzie do tego że taki wiersz jak zegarek musi tykać równo pozdrawiam Jacek
Anna_Para Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2012 No i właśnie odzywają się nożyce:) Nie płynie, Jacku:u schyłku dnia coś szło nie tak zburzyło ludziom spokój nie wiedział nikt co to za fakt choć patrzą bystre oczy dziś z rana śnieg w obejściu legł a mrozik ściął kałuże ciepło jest w dzień a co z pech po błocie brodzą ludzie zima chcąc trwać w zanadrzu ma arsenał różnych chwytów śnieżyca dmie lub tłucze grad i kałuż jest bez liku śnieg ginie w mig bo słońce lśni termometr wszedł na plusa jeszcze na jezdniach breja tkwia w parku jakaś kusa - co?gdzieś przetrwał szewc narzeka fest - nie rozumiem... pretensje mając o to że w czasie zmian to już tak jest na pierwszym miejscu błoto nie rozumiem, co jest "kuse", breja? Poza tym - stosujesz inwersje i imiesłowy, co nie jest eleganckie. Podoba mi się za to podtekst polityczny. Jest subtelny i mądrutki. Pozdrawiam i cieplutko, Para:) Ps. Poprawiłabym troszkę, żeby było dobrze. Dzięki, że piszesz o inspiracji formą moich wierszy.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 3 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no tak tak trudno abyś się domysliła że idzie o spódnicę - zmieniłem jest czytelnie reszta zostaje i odsyłam do słowników dzięki za wgląd pozdrawiam Jacek
Anna_Para Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2012 Jacku, no tak, przecież ja nie chodzę w kusych spódniczkach :))))))))))) Jest dużo lepiej. Jeszcze posłużyłabym się metonimią w wersie:choć patrzą bystre oczy - choć patrzy bystre oko Buziaki, złośniku! Para:)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 3 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a ja czytając Twoje dzieła zawsze wyobrażałem sobie że jestes w mini i dredach:))) pozdrawiam Jacek
Sylwester_Lasota Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2012 Jacku, dwie uwagi do aktualnego stanu wiersza: u schyłku dnia coś szło nie tak zburzyło ludziom spokój nie wiedział nikt co to za fakt choć patrzą bystre oczy dziś z rana śnieg w obejściu legł a mrozik ściął kałuże ciepło jest w dzień achco z pech => achco z pech po błocie brodzą ludzie zima chcąc trwać w zanadrzu ma arsenał różnych chwytów śnieżyca dmie lub tłucze grad i kałuż jest bez liku śnieg ginie w mig bo słońce lśni termometr wszedł na plusa jeszcze na jezdniach breja tkwi => tu się załamał rytm spódnica w parku kusa gdzieś przetrwał szewc narzeka fest pretensje mając o to że w czasie zmian to już tak jest na pierwszym miejscu błoto Poza tym, ciekawy pomysł ubrany w fajną formę. Pozdrawiam.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 3 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2012 dzięki poprawiłem czytam chyba z 10 razy i nie widzę pozdrawiam Jacek
Sylwester_Lasota Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2012 tak to jest :) u siebie nie widać, a u innych źdźbło. wiem coś o tym ;) ale już bez zastrzeżeń. podoba mi się też to, że można dopatrzyć się tu czegoś więcej niż tylko opisu zmian pór roku:) serdeczności :)
Baba_Izba Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2012 No i dodam, że on - jak zwykle - chodzi boso! A może: "na jezdniach miast wciąż breja tkwi"??(rytm) Aktualny wiersz, sam płynie, dobrze się czyta, przywołuje uśmiech. Serdeczności - baba
sława_zaczek Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2012 jaki obrazowy, Jacku! I z podtekstem na dodatek, świetnie, płynie ta zima ....do morza z nią:) pozdrawiam ciepło
Jacek_Suchowicz Opublikowano 4 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. masz rację nich spłynie do morza dzięki pozdrawiam Jacek
Magda_Tara Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2012 koniec zimy i już! buziaki, Jacku, marcowe! :))
Jacek_Suchowicz Opublikowano 4 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki za odwiedziny pozdrawiam Jacek
cezary_dacyszyn Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2012 piszę szczerze : przeczytałem " mrozik " i ... " Wierszyków " nie czytam . Czekam następnego , pozdrawiam , C .
Rekomendowane odpowiedzi