Ja_Adela Opublikowano 29 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2012 codziennie mi ucieka rzuca się z wiatrem jak zgubione pióro przeklęta przez kategorycznego przechodnia któremu wpadła w oczy zadeptana wybłoconymi trepami kurtuazji wyrzucona w śmietnik z innymi odpadamiprzeszkód komunikacyjnych niszczejąca zakurzona zapomniana nie wraca cóż widać lubi być włóczęgą
pijaczyna_ok Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2012 miałem podobne odczucia, gdy kilka razy rzucałem palenie... albo gdy nie mogłem się zmusić do pracy; a czy Ty masz głos taki jak Adele? Uwielbiam tę dziewczynę. :)
Ja_Adela Opublikowano 29 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2012 niestety, do głosu Adele daleko mi jak tonącemu do brzegu;)
Oxyvia Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2012 Mam to samo ze stanowczością, zwłaszcza, kiedy na czymś/komś bardzoi mi zależy - a on to depcze; w takich głupich chwilach baba ciągle ma nadziejęi nie może przywołać do siebie stanowczości nawet całkeim wyraźnym głosem rozsądku. :-) W moim odczuciu bardo dobry wiersz o bezsilności wobec własnych uczuć. Zaplusiłam.:-)
maria_bard Opublikowano 1 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2012 Bardzo fajne, "z jajami", treściwie ;). Może niekonieczne ostatnie dwa wersy. Nie wiem... Pozdrawiam. E.
Emmka_Szlajfka Opublikowano 1 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2012 a to włóczęga, idzie w diabły, ale jakże często to nam na rękę, dobry pomysł. pozdrawiam:)
Sylwester_Lasota Opublikowano 1 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2012 może nie stanowczo, ale całkiem nieźle napisane :) pozdrawiam
teresa943 Opublikowano 1 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2012 codziennie mi ucieka (...)cóż widać lubi być włóczęgą ostatni wers zmieniłabym na " widać lubi włóczęgę", ale to takie tam moje... serdecznie pozdrawiam, Adelo :) Krysia
dawniejbezet Opublikowano 1 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ddecydowana, bo potrojona w (przy czym ostatnie łatwo zmienić na rzecz potocznego "na"). Przeszkody w komunikacji są chyba na troszkę innej sinusoidzie, niż bohaterka tej elegii, ale też litanii - ładnego i sensownego wiersza.
Ja_Adela Opublikowano 1 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2012 Dziękuję serdecznie za wszystkie budujące komentarze. Mario, zastanawiałam się długo nad dwoma ostatnimi wersami i szczerze mówiąc też nie jestem do nich przekonana. Zostawiam je sobie do przemyślenia.
Ja_Adela Opublikowano 1 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję za dobre słowo, a co do innej sinusoidy - jest tu jak najbardziej celowa. Stąd też kursywa. Pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi