Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To przez ten czarny kłębek
co przemiauczał się
tuż przed moimi stopami

To przez okruchy szkła
siódme rozczarowanie
wyblakłą czerwienią uczuć

To przez złośliwą liczbę
sarkastycznie uśmiechnięte szczeble drabiny
brak
króliczej łapki
tęczowego spojrzenia z niebios

Bo przecież
nie przeze mnie
nieuwaga nieudolność nieuporządkowanie
są tu bez znaczenia

Opublikowano

Michale: tyle mi wystarczy. Jeśli w prosty,klarowny i zgrabny spobób udało mi się podzielić w wierszu swoim światopoglądem,sposobem myślenia to odniosłem pełny sukces :)

Alicjo:cieszę się,że się podoba.
A tomik dokładnie za tydzień będzie wydrukowany i wysyłany do tych, którzy go zamówili, ostatnia szansa na zapisy ;)

Pozdrawiam serdecznie
Coolt

Opublikowano

ze światopoglądem peela również sie zgadzam (jeżeli trafiasz w słupek to nie kwestia pecha, a barków treningowych...:)) ) natomiast zaskoczyło mnie że Autor nazwał go również swoim - z tego co pamiętam zarzekałeś się Coolcie, że wierzysz w siły nadprzyrodzone...

Opublikowano

Marcinie:bardzo bardzo mi miło :)

klaudiuszu:To,że wierzę,że każdy człowiek ma jakąś Przyszłość, a także w Opatrzność Bożą nie znaczy, że jestem przesądny. Zabobony,amulety przynoszące szczęście,horoskopy i inne wróżki to dla mnie potworna głupota, jeśli ktoś bierze to na poważnie... bo uśmiać się z tego można na potęgę :P
Jest kolosalna różnica pomiędzy proszeniem Boga o siłę i działaniem, a czekaniem z założonymi rękoma na bliżej nieokreślony cud :)

Pozdrawiam serdecznie
Coolt

Opublikowano

ciekawe ujęcie tematu ale bez zachwytu... to taki prosty wiersz, nie mozna się tu dopatrzec zadnego braku czy błędu, bo temat tez ogranicza poetę troszke...ladnie z tego wybrnąłes, ale szczególnie Cię chwailić nie bedę, bo jak już kiedyś mówiłam: możesz lepiej:)

pozdrawiam

Agnes

Opublikowano

ciekawy i milusi.. :)
może nie jest arcydziełem ale ładnym malutkim diamencikiem na niebie :))
że posłużę się przenośnią :))

gratuluję wydania tomiku :))

początek i koniec mi się chyba najbardziej podobają ale reszta nie odbiega tak bardzo :)

pozdrawiam
Emilka