LadyC Opublikowano 23 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2012 jesteśmy jak dwa dzbany w których od dawna brak mąki i oliwy nienapełniani połykamy słowa ziejemy pustką i wspomnieniem tłustych lat cokolwiek nas wypełnia nie syci przecieka przez ciszę jak wiatr hula z dala od urodzajnych łąk
WiJa Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2012 Ale obrazek. Taki, że nie wiem, czy wypada, czy nie wypada pogratulować. Pozdrawiam
Wawrzynek Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2012 "ziejemy pustką i wspomnieniem tłustych lat" dalej"cokolwiek nas wypełnia" Jeśli ziejemy pustką, to nic nas nie może wypełniać poza ...pustką!
henryk_bukowski Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ...nic mylnego kochana...jeszcze może być...pragnienie:) wiersz super:)...na plusiora...bardzo delikatny...i jako ze jestem "brutal"...na mnie działa kojąco:)-Henio:)
Tali Maciej Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2012 lapidarność to główna cecha tego wiersza, zmieścić w kilku słowach tyle emocji brawo!!! pozdr
LadyC Opublikowano 23 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2012 Prawie się przestraszyłam Twojego komentarza, Henryku Ale po dojściu już do siebie - kłaniam się nisko :))
LadyC Opublikowano 23 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2012 Tali Maciej - owa lapidarność jest zwykle moim celem. Często chybiam. Cieszy, że nie zawsze :) Pozdr
LadyC Opublikowano 23 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2012 WiJa - nie mam pojęcia - ale w razie gdybyś jednak uznał że wypada - przyjmuję :))
LadyC Opublikowano 23 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2012 Wawrzynek - i jak mam się kłócić z czytelnikiem? Nie wypada mi Zatem czapką do ziemi (nie wiedząc jak mam daleko)
WiJa Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No to wyjaśniam, wypada za dobry wiersz, a nie wypada np. za to, że od dawna brak.., że ziejemy pustką.., że z dala od urodzajnych.., czyli za negatywny oddźwięk tematu wiersza, czyli za to że kiedyś było lepiej, niż teraz jest, nawet jeżeli to zwykła kolej rzeczy (że z czasem najlepsze są wspomnienia). Pozdrawiam
LadyC Opublikowano 24 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No to wyjaśniam, wypada za dobry wiersz, a nie wypada np. za to, że od dawna brak.., że ziejemy pustką.., że z dala od urodzajnych.., czyli za negatywny oddźwięk tematu wiersza, czyli za to że kiedyś było lepiej, niż teraz jest, nawet jeżeli to zwykła kolej rzeczy (że z czasem najlepsze są wspomnienia). Pozdrawiam Wiem, zdarza mi się żartować :)) Pzdr
tomek87 Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2012 ciekawe na swój sposób, może dywiz wrzucić tu: "cokolwiek nas wypełnia nie-syci" ogółem podoba mi się
tomek87 Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2012 potrafię się odnaleźć w problematyce wiersza dlatego podzielam atmosferę tematyczną ;)
Adam Kamiński Opublikowano 25 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2012 [post usunięty ze względu na złamanie regulaminu forum]
sława_zaczek Opublikowano 26 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2012 podoba mi się, plusuję ci LadyC!!!!
LadyC Opublikowano 27 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. aż się boję domyślać co tu stało
Rekomendowane odpowiedzi