efemeryda2 Opublikowano 22 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2012 za darmo sypnęło pierzyną pokryło za darmo także bałwanków przybyło cieszy się dzieciarnia lecz starzy im na to niedobrze bo w końcu zabraknie etatów bo bałwanek każdy ma to w swej naturze chce mieć święty spokój i pieniądze duże a takich posadek nie ma znów tak wiele już wszystkie zajmują V.I.P. ów przyjaciele więc wznieśmy dziś hasło 'ojczyzna w potrzebie' niech przyjdzie już wiosna bałwanki przetrzebi.
maria_bard Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2012 Zręczna, zabawna wiązana aluzyjka :) Pozdrawiam. E.
Lilka_Laszczyk Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2012 Prosta historyjka opowiedziana bez uniesień, ale za to bardzo trafnie i rytmicznie. Dyskusje nad samym tematem są zbędne, bo możemy się tylko zżymac na taki stan rzeczy a bałwanków przybywa, przybywa, przybywa... Pozdrawiam serdecznie Lilka
efemeryda2 Opublikowano 22 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam E. i dzękuję za wgląd, ostatni wers tutaj złagodziłem, bo w wersji no.. powidzmy dla dorosłych i w celu skontrastowania z bajkowym klimatem jest "bałwanki rozje..e" Pozdrawiam ciepło
efemeryda2 Opublikowano 22 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam i dziękuję za "trafnie i rytmicznie", w pozostałym, zgadzam się z tobą w zupełności. też ciepło pozdrawiam
efemeryda2 Opublikowano 22 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wypadało by westchnąć "o tempora, o mores", ale czy doczekamy innych? Dziękuję za wgląd i pozdrawiam
NOWA Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2012 Z humorem i na temat. Pozdrawiam:)
efemeryda2 Opublikowano 23 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło pozdrawiam i dzękuję za "wtuwpadnięcie"
efemeryda2 Opublikowano 23 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. może komentujący mieli gorszy dzień, nie wiem, bo satyra nie jest politykowaniem a w sejmie cóż; ja a ja się modlę niech wreszcie się narodzi ten co podobnym każe kury szczać wodzić taki co dobrem jest dobry a nie bo z układu i prostota mu cnotą a nie zawadą taki co w dupie ma żłób, sitwę błysk fleszy szczęściem ludzi, siłą ojczyzny się cieszy obecnych sceny graczy we wstydu glorii mówiąc, won! wyrzuci na śmietnik historii by się wypełnił testament tych co w pieśni i w czynach przez wieki ojczyznę swą nieśli by doczekać się mogli wnuków wnukowie polski, o której tak pięknie śnili dziadowie Pozdrawiam
maria_bard Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam E. i dzękuję za wgląd, ostatni wers tutaj złagodziłem, bo w wersji no.. powidzmy dla dorosłych i w celu skontrastowania z bajkowym klimatem jest "bałwanki rozje..e" Pozdrawiam ciepło Duża dziewczynka już jestem :((( Sama sobie dośpiewałam , co nie było trudne. Na pewno, nie tylko ja :). Ale ja o saym wierszyku mówię, że zwarty jest, dobry na tekst piosenki kabaretowej. :) Ciepło i ja. Elka.
Nata_Kruk Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2012 Do i dokopano tym z "gór" i dobrze, zatem... oby do wiosny.! Pozdrawiam... :)
Grażyna_Kudła Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2012 O! My tak po sąsiedzku o bałwankach. Ale, ale. Widzę, że z gatunku różnych. I to jest dowód na to, że bałwan, bałwanowi oka nie wykole :)))) Podbasia zostawiam. Grażyna. :)
Emmka_Szlajfka Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2012 fajne, szkoda, że na prawdziwych bałwanów nie działa wiosna,, pozdrawiam:))
efemeryda2 Opublikowano 25 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ach też żałuję. Dziękuje i pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi