Agnieszka_Horodyska Opublikowano 21 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2012 Nie mam pretensji do całego świata, Że zagmatwany, zmętniony, zaklęty, Że zawsze stoi między nami krata, Że - piękny. Nie mam pretensji, że trudny, tragiczny, Że obwiązany siecią polityki, Że błyszczy śniegiem, tęskni wiatrem, ciszą - Liryki. Nie złoszczę się też, że nie podpowiada Lub mówi wiele owianiem, szelestem, Lub że godzinnym koncertem nad ranem Oznajmi tylko jestem. Nie mam pretensji do całego świata, Że mnie pochłania - przygarnia lub grzebie, Że nie chcę myśleć, czym jego strata! Nie mam pretensji do ciebie.
pijaczyna_ok Opublikowano 21 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2012 ja piórkuję Agusiu - czytam, i jakbym czytał wieszcza ! ! ! i choć jestem letko nawalony... chyba wiem, o co chodzi... ale, w każdem razie, pozdrawiam ciepło.
tomek87 Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2012 pogratulować optymizmu pasji i heroizmu autorce, że tak dzielnie konwersuje ze światem
Sylwester_Lasota Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2012 Koncept dobry, ale widze kilka niekonsekwencji w formie. Dotyczy to przede wszystkim uzycia wielkich liter i interpunkcji. Ostatnia strofa wydaje mi się zbyt mocno naciągnięta :) Pozdrawiam
Agnieszka_Horodyska Opublikowano 23 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2012 Dziękujem Wam za komentarze :) Sylwester - poprawiam, Tomek - czy mam tu znaleźć ironię? Pijaczyna :) - cieszę się, że widzisz wieszcza!
tomek87 Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2012 nie nie, niech pani nie szuka, błagam panią, Bóg mi świadkiem, że jestem po ludzku, szczerze zazdrosny o pani charakter
Alicja_Wysocka Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2012 Ja też nie mam, pozdrawiam :)
sława_zaczek Opublikowano 26 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tym bardziej ja, pretensjami niech piekło się martwi :))) pozdrawiam serdecznie:)
Agnieszka_Horodyska Opublikowano 28 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2012 Alicjo, Sławo - cieszę się, że nie macie :) Pozdrawiam i dziękuję za komentarze!
Rekomendowane odpowiedzi