Sebek..._ Opublikowano 17 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2012 nad dachem czarny kształt wytrząsa deszcz czasem wpada do sypialni zabrać z pod poduszki skarby wtedy nie słyszę nic w jadalni ukrzyżowali Pana tuż nad TV na przemian prosi i grozi gdy zmęczy się woła o Apap gdy podniosę ręce nigdy nie patrzy mi w oczy przypuszczam że dla króla błoto ciężkie ja człowiek prosty po uszy zatopiony we własnym gównie lecz jeśli się skupisz dostrzeżesz w oku drwinę gdy śmieję się z odmrożonych stóp wtedy słyszę się lepiej i idę dalej02.2012Pewnie posypią się na mnie kamienie, nie chciałem wstawiać w dziale ,,dla wprawnych,, ale nie dałem rady zaczekać tydzień
Adam Kamiński Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2012 [post usunięty ze względu na złamanie regulaminu forum]
henryk_bukowski Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2012 ...dobrze jest:)...słyszeć jeszcze głosy;))-pozdr.Henio:)
Wściekły Azot Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2012 Smaczne, ale miejscami wodniste. Zupę można zredukować - a tutaj jest z czego.
JacekSojan Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2012 Wiersz staje się interesujący od: "W mojej jadalni.... ..........................." - to co wcześniej jest zaledwie kiepską przygrywką do tematu, niewiele wnoszącą - to dobry debiut, gratuluję! J.S Ps.; "woła o APAP..." - zasada przeniesienia znana jest w psychologi, zatem wkładanie w usta Ukrzyżowanego własnych obserwencji jest czytelne -
Sebek..._ Opublikowano 18 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2012 Dzięki, w sumie zgodzę się na pewno że można by skrócić, trzeci wers w zamierzeniu miał mieć inną formę lecz nie udało mi się złożyć go tak jak zamierzałem Miała być rozwrzeczana wrona nad dachem- metafora chaosu zabrakło mi mocy aby ją stworzyć ;) pierwszy wers może wydawać trochę słaby, jednak mówi właśnie to co powienien, po prostu złożony jest może zbyt prosto a reszta jest (prawie) doskonała ;) pośpiech to niestety wróg jakich mało i straszny uparciuch
Sebek..._ Opublikowano 18 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2012 Mniam, nie ma to jak trochę hate'a :) z gównem zmieszałem siebie a symbol naszego Pana zmieszałem z błotem w dziecinnym wyrazie bezsiły, ale całkowicie świadomym może w wyrazie próby wymuszenia odpowiedzi a może nie A może tak naprawdę symbolizuje on obraz zaprojektowany przez Kościół, wszechobecny i przez to tracący na znaczeniu i spowszedniały przez co nie skłaniający do refleksji Słowa wkładane w jego usta przemocą Jezus uprzedmiotowiony do roli dobrze sprzedającego się kawałka drewna i całkowicie posłuszny swoim panom Hmm, może gbyby zamiast kupować tradycja nakazywała by stworzyć go samemu byłby wtedy czymś więcej niż tylko ozdobą i przedmiotem modlitw dewoterii, tej która trzyma go nie w sercu a na ścianie a w sercu zamiast tego trzyma nienawiść ahhh, rozmarzyłem się ;) ,,...Melodia sie siedzi sobie na drzewie- sceptyk powie, nie panie, siedzi w tobie... bo krój ucha to sprawia że człowiek czysto słyszy, w burzy, w deszcz i w ciszy...,, E.Dickinson Także panie Anubis może nie dorosłem jeszcze do bycia poetą ale chyba już dorosłem do bycia człowiekiem szkoda że tak mało tak ,,wielkich,, poetów zapomina o tym
Sebek..._ Opublikowano 18 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2012 kariery..............ojjj tego słowa nie lubię, a z poetą to połączenie wręcz nieprzyzwoite
Sebek..._ Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2012 w sumie, dobrze powiedziane, ale dopiero teraz to dostrzegam :)
Rekomendowane odpowiedzi