bazyl_prost Opublikowano 20 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2012 między fizyką a duchowością w gąszczu możliwości przechadzam się myślami zło ma różne oblicza jak opaska na oczach ukrywa istotę-nieśmiertelność bytu cierpienia koję pustką prapoczątku w macierzy istnienia pulsuje życie
dawniejbezet Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2012 A mógłby pan tak po ludzku swoimi słowami?... Wyszukanewyrazy nie czynią wiersza, "przechadzanie się myślami" nie jest czynnością (fizyczną), cierpienia nie mają oblicz, nieśmiertelność bytu, prapoczątek, macierz (matematyczna?) w której pulsuje życie... Pomysł może i był (fizyka a duchowość), niestety ugrzęzło w wydumaniu. Pozdrawiam
Sylwester_Lasota Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2012 a mi nawet przypadł. na swój sposób go przyjmuję z podobaniem. no cóż, gusta... i proszę się mnie nie czepiać ;) pozdrawiam
sława_zaczek Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2012 cierpienia mają różne oblicza oj mają, mają, coś wiem o tym, a skoro już musimy cierpieć, róbmy to z godnością:P pozdrawiam ciepło, Bazylu
Emmka_Szlajfka Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2012 temat jest mi bliski, podany może w sposób lekko niedopracowany, nie bardzo jako wiersz, raczej błądzenie w myślach, ale co tam. nie będę się czepiać. pozdrawiam:))
Grażyna_Kudła Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jak pamiętam, Bazyl zawsze tak pisał i właściwie jego konsekwencja w utrzymaniu swoistego stylu, jest dla mnie godna podziwu. A ten wiersz, mimo "wydumań" wydaje się wyjątkowo strawny, porównując z innymi tworami, których w większości nie rozumiałam :)) Bazylu - jedyna moja uwaga - niepotrzebne powtórzenie: cierpienia. Pozdrawiam obu Panów. :)
bazyl_prost Opublikowano 29 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2012 Pani Grażyno, dziękuję za obronę zmieniłem cierpienia na zło , może to i lepiej, cóż co kto lubi lub nie...Słowackim jeszcze nie jestem
Rekomendowane odpowiedzi