Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

atmosfera lokalnie
zagęszczona
śliskość oka
na dnie łyżki
zasypia
bezmiar wód
uniesiony tornadem
nieoddzielona ziemia

reflektory punktowe
porażają nerwy
w zenit wpleciona
twarz stężała
leniwy marsz
elektrostatyczny
po strugach sierści
splecionej w bicz

piwniczna cela
trzydniowy Szeol
arsenał sztuczek
mówiącego kota
sypał iskrami
ostrząc sobie zęby
na stalowych prętach
kształtujących drzwi

Opublikowano

Aj... Nie rozpieszczajcie mnie tak, bo naprawdę pomyślę, że potrafię już pisać, a taka myśl to pierwszy krok w przepaść !!!
Muszę mieć jakiegoś kopa, żebym miał chęć coś nowego wykombinować tongue.gif
Kai: jeżeli wzbudził twoje zainteresowanie, to już jest szczyt marzeń wink.gif
Pozdr.

Opublikowano
CYTAT (Mirosław Serocki @ Aug 12 2003, 04:55 PM)
Kai: jeżeli wzbudził twoje zainteresowanie, to już jest szczyt marzeń  wink.gif

wolałbym, żebyś miał inne marzenia wink.gif
np. wakacje na wyspach bahama z kimś, kogo byś chcial mieć ze sobą,

ja osobiście preferowałbym, co by tu nie ukrywać...
ładną,
piekną,
miłą,
zgrabną,
smukłą,
budzącą drżenie swym dotykiem,
powabną,
subtelną,
kuszącą,
(100 innych cech sobie proszę jeszcze dopisać pozytywnych)
...szklankę zimnego soku, ha ha wink.gifwink.gifwink.gifbiggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif

smile.gif
Opublikowano
CYTAT (Adam Szadkowski @ Aug 12 2003, 05:39 PM)
Może gdyby mi się podobał, gdyby nie pierwsza zwrotka... Troszkę pomieszana stylistyczne i nie dostrzegam w niej ciekawego obrazu...
Dalej jest lepiej, ale coś mi tu nie gra.

pozdrawiam

Adam

Przecież mówiłem wyżej, że starałem się ten tekst zepsuć smile.gif
Mała podpowiedź do pierwszej zwrotki:
Pewne reakcje na dzieło stworzenia, chociaż niekoniecznie smile.gif
Pozdrawiam i dziękuję za komentarz
Opublikowano
CYTAT (Mirosław Serocki @ Aug 12 2003, 04:55 PM)
Aj... Nie rozpieszczajcie mnie tak, bo naprawdę pomyślę, że potrafię już pisać, a taka myśl to pierwszy krok w przepaść !!!
Muszę mieć jakiegoś kopa, żebym miał chęć coś nowego wykombinować  tongue.gif
Kai: jeżeli wzbudził twoje zainteresowanie, to już jest szczyt marzeń  wink.gif
Pozdr.

Chcesz kopa? No to masz [kick]
WIERSZ JEST OKROPNY!!!

żartowałem tongue.gif

Bardzo obrazowo to zrobiłeś. Super.

pozdrawiam

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @viola arvensis   pytasz:   "Czy ulubisz mnie trochę na chwilę ? Na dzień cały, na miesiąc, na wiecznosć?"      na wieczność?   a czymże ta wieczność jest przy moim ulubieniu?   pyłkiem maleńkim!   moje ulubienie Ciebie jest na wieki wieków!!!   Amen.    
    • @Jacek_Suchowicz Masz absolutną rację, Jacku. Nigdy nie byłam zwolenniczką forte – wręcz przeciwnie. Zawsze uważałam, że jeśli chcesz, aby inni naprawdę cię słuchali, trzeba mówić cicho. Szept niesie w sobie znacznie większą siłę. Dziękuję Ci za to piękne, muzyczne wyczucie i za to, że tak idealnie usłyszałeś intencję mojego wiersza. Pięknego i spokojnego weekendu!     @Migrena

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

I ja także, Jacku - Twój komentarz :)   To niesamowite, jak blisko siebie leżą poezja i muzyka. Ktoś rymuje słowa, a ktoś inny rymuje dźwięki – a u podstaw jednego i drugiego leży ta sama wrażliwość.
    • @Berenika97 Męczę po raz ostatni. Kilka uwag. Diabeł tkwi w szczegółach. Nie powiedziałem, że zdanie to ma być rozważane w jakimś kontekście. Pytanie było proste. Trafiłaś prawie idealnie.  Powinnaś zauważyć, że ono nadaje się bardziej do początku niż końca. To pierwsze zdanie z "chusteczki"a  diabeł tkwi w szczegółach, bo nie każdy łapie znaczenie słowa " tego". Znałaś kontekst więc nie jestem pewien Twojej odpowiedzi. Po za tym mam nadzieję, że nie umknęło Tobie co napisałem. ," I znów dowiedzą się o tym wszyscy, Ale on jest tylko dla Pani.," To znaczy ,że odbiorca jest bardzo konkretny a całość skrojona pod niego. Nie pod reszte. Podobają mi się Twoje profesjonalne opinie ale nie zgadzam się że ," śmierci mogą chodzić i mieszkać w człowieku ," w przypadku wiersza w którym padło to zdanie . Widzę pewien zgrzyt. Śmierć może mieszkać w człowieku. Chodzenia bym w to nie plątał. Pozdrawiam i już nie przeszkadzam.  
    • Rozsypany niekształtny metafizyczny pył. Patrzymy przez „lornetki”. Każdy dostrzega własnego…    
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

może nic nie próbuj pozwól mi być sobą aby przyjemnością były chwile z tobą   wtedy pozostanę kiedy się kłócimy każde z nas ma zdanie i każde też inne   :))
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...