Elea Opublikowano 11 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2012 na fotografii dziecko wygląda jakby rozkładało ręce w geście obronnym lub przygotowywało się do złapania piłki stopa lekko uniesiona nad ziemią wykonuje krok po którym chłopiec ze zdziwieniem wpada w objęcia matki zmieszanie ustępuje uczuciu zdobywcy z twarzy ucieka rozterka i nie wiadomo czy można powtórzyć ćwiczenie i jeszcze raz zagrać miłość
Gość Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2012 dzisiaj "tradycyjnie" - dla mnie bez ostatniego słowa. pozdrawiam :)
Tramp Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2012 nie chwytam tytułu wiersza. dobre obrazowanie.
dawniejbezet Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2012 złudzenie optyczne - fotografia - wygląda jakby - (ćwiczenie - gra w milość/z milości); tak rozczytuję tytuł. Dla mnie bez "tak" na końcu pierwszej linijki. "zagrać miłość' przekonuje, zwłaszcza, że to "ćwiczenie". Zgodnie z tytułem - to główny temat, niosący konsekwencje daleko poza zdawkowy obrazek z wiersza. Pozdrawiam
JacekSojan Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2012 pytanie zaskakujące - "czy można powtórzyć ćwiczenie i zagrać miłość" z powodu owego "grania miłości" pytanie wydaje się dramatyczne; wszak miłość "grana" nie jest już miłością zatem "ćwiczenie" będzie jedynie albo posłuszeństwem zgodnym z oczekiwaniem albo walką o miłość - aby to oczekiwanie zaspokoić - tytuł zatem czytam jako pewnego rodzaju rozterkę; po prostu - J.S
Rekomendowane odpowiedzi