Jacek_Suchowicz Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wywołałeś uśmiech - pamiętam pierwej Dom Dziecka a póżniej "Dom obuwia" w którym butów nie było:))) pozdrawiam
HAYQ Opublikowano 12 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ten koniec świata to wykapana fatamrugana i sznaps-baryton chustkie do nosa mnie dać ! ;)))) Świetne, a z przekory pluśniem ;P Chustkie? Czemu nie, ostatecznie posiadam, mogie dać. Ale, w celu? Bo jeśli sie rozchodzi, wytrzeć nos, to tylko jednorazowe. Te z supełkamy mam już mokre. Jak Szanowna przyuważyła, dekiel mie osłania, z powodu słońce grzeje. Całuje rączki... ;))
HAYQ Opublikowano 12 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wywołałeś uśmiech - pamiętam pierwej Dom Dziecka a póżniej "Dom obuwia" w którym butów nie było:))) pozdrawiam To pamiętasz pewnie też cedet (CDT), który potem w niewyjaśnionych okolicznościach spłonął, a po remoncie przerobiony właśnie w Centralny Dom Dziecka został. Do tej pory żałuję, że nie strzeliłem po tym remoncie fotki. Nie od frontu, tylko od Chmielnej. Była tam knajpka, albo może sklepik (już nie pamiętam dobrze) z wielkim napisem "Kawa Palona". :)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W tym CeDecie na dole mieściły się delikatesy gdzie ówczesna władza rzucała bardziej ekskluzywne arytykuły. Między innymi kawa do nich należała. I tam to właśnie pojawił się napis "MIELIMY KAWĘ" I zdziwiony klient zapytał: "To mieliście towarzyszko kawę i już nie macie":))
HAYQ Opublikowano 12 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2012 Piękne!!! ;)) Nie ma jak autentyki z PRL-u. Dzięki Jacku, ale lepiej nie zaczynajmy, bo już mi się przypominają następne ;)) Pozdrowienia.
Pablo_Pikaso Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2012 Wiechu, na ten przykład, by sie nie powstydził... :D pozdro
HAYQ Opublikowano 14 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :) obawiam się, że sporo by poprawił, ale dzięki Pablo. Pozdrawiam.
HAYQ Opublikowano 14 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja sympatyzuję - z każdą. Nawet grypserą kiedyś coś machnąłem ;) Ale skoro nie lubisz, tym bardziej dziękuję za wizytę i taki komentarz. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi