Anna_Para Opublikowano 9 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2012 Everyman Wiersz można przeczytać w książce: Jolanta Zarębska, Śpiewam i milczę, Miniatura, Kraków 2012, ISBN 978-83-7606-401-7 Cieplutko pozdrawiam, Para:)
Anna_Para Opublikowano 9 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2012 Przepraszam Czytelnika za literówkę w tytule wiersza... Niestety, ciągle jest tak, że nie można tego poprawić ;) Para:)
Magdalena_Blu Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nic nie szkodzi, to bardzo dobry wiersz, dobrze poprowadzony z ciekawymi pomysłami, widziałam go już w warsztacie. Pozdrawiam:)
Anna_Para Opublikowano 9 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2012 Magdaleno, bardzo dziękuję za wyrozumiałość i ocenę wiersza. Cieplutko, Para:)
maria_bard Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2012 Znam wiersz z warsztatu :) A to moje ulubione: "rozdarcie wewnętrzne z błoną pławną między wcieleniami, upór i słabość, tak samo piękne i wierne do końca," ostatnia strofa może najmniej, co nie zmienia postaci rzeczy, że głęboko sięgnęłaś i z dobrym skutkiem. Pozdrowienia.
adam_bubak Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2012 niestety nie mam czasu się rozpisywać, więc na razie daję jedynie znać, że się podoba. edit: nie znam cytowanego tekstu, więc może się mylę ale czy nie powinno być: Mr. sandman?
Anna_Para Opublikowano 9 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2012 Mario Bard, dzięki za pozytywną ocenkę. Cieszę się, że pamiętasz tekst z warsztatu. Pozdrawiam, cieplutko, Para:)
Anna_Para Opublikowano 9 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2012 Adasiu, dzięki. No, jeszcze jedna literówka, choć tutaj - to bardziej "niedouczeniówka" ;)))) Cieplutko pozdrawiam, Para:)
Alicja_Wysocka Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2012 Kocham się w Twoich rymowanych, daruj :) Ten jest jak film nie do opowiedzenia, zmusza do głębokich przemyśleń i wniosków, zatrzymuje na dłużej i chyba o to chodzi. Serdeczności :)
Pan_Biały Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2012 od samego początku wiersz daje wskazówkę że wszystko jest niby przemyślanym zbiegiem okoliczności, całe życie to rozdarcie wewnętrzne okraszone pięknem. umiera się na sto razy i tylko o jeden raz mniej człowiek się nie podnosi, reszta to gra. ostatni wers skojarzył mi się z Emily: i'm Nobody, who are you?, are you Nobody, too wiersz trafny i dobry pozdrawiam r
Anna_Para Opublikowano 10 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2012 Alicjo, jasne, że daruję. Cieszę się, że przeczytałaś i zaznaczyłaś obecność. Pozdrawiam cieplutko, Para:)
Anna_Para Opublikowano 10 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2012 Rafale, jasne, skojarzenia wędrują we właściwym kierunku, a ściślej - wiersz powstał po filmie "Mr. Nobody". Bardzo trafnie podsumowujesz refleksję, zawartą w treści. Dzięki, cieplutko pozdrawiam, Para:)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2012 nie ukrywam że wolę ten drugi z warsztatu ale dałaś ten daje do myślenia bo tak na prawdę to o jaki sukces w życiu chodzi a może trzeba tylko godnie przeżyć pozdrawiam Jacek
Anna_Para Opublikowano 10 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2012 Jacku, Dzięki piękne. Cieplutko pozdrawiam, Para:)
Anna_Para Opublikowano 10 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2012 Magdo Taro, taaak, i Anna tam była - pośród wielu innych;)))) Cieplutko, Para:)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2012 Lubię Aniu te Twoje rymowane, bardziej przemawiają i zapisują się w pamięci chociaż nie ujmując temu utworowi też mi się podoba, tylko trzeba bardziej się wczytać. Serdecznie pozdrawiam:)))
Anna_Para Opublikowano 10 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2012 Bolesławku, bardzo mi bardzo. Dziękuję pięknie, cieplutko pozdrawiam, Para:)
Anna_Para Opublikowano 10 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2012 Bolesławku, bardzo mi bardzo. Dziękuję pięknie, cieplutko pozdrawiam, Para:)
cezary_dacyszyn Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2012 z braku czasu ostatnimi czasy tylko poczytywałem . Ale ten musiałbym wyróżnić - cieszę się , że znowu wysoka półka . Naprawdę :-)
Rekomendowane odpowiedzi