Agata_Lebek Opublikowano 5 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2011 halsuję dziś wierzchowcem STS Lwów raz lewy raz prawy bajdewind raz lewy raz prawy policzek wielokrotne zwroty przez sztag po latach nad kartką lampa - morska latarnia w kambuzie placek z gruszkami jaśminy w pasatach Morze Sargassowe równik i Brazylia ognie świętego Elma a nawet regaty Sydney - Hobart wymiar 5D to jest ucieczka przed skazaniem na złom spojrzenie Cumulonimbusa nielicho pokręcone z tłem ekstra indygo nasze pierwsze i ostatnie imię jesteśmy w wierszu STS Lwów znaczy kapitan --------------------------------------- of writings to the soul mate (3) tacking away bare back STS Lwow port to starboard exposing soft cheeks to the elements reapeating known seamanship phrases after years leaning against the chart table lighthouse ahead and the humble pie appears form the galley Capricorn lilac crosses the line Brasil & St Elmos lights and even Sydney to Hobart in his mind this is an escape from the condemnation twisted cumolonimbus against uneven indygo canvas defending STS Lwow reputation old man means a captain there is a waytranslation by Miet Dlugolecki
cezary_dacyszyn Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2011 piękny rejs po szerokich wodach poezji :-)
złamane skrzydło Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2011 tyle to pojęć, że musze zajrzeć do googli,, ale wiersz ciekawie prowadzony, pozwodzenia, Agato!!
Krzysztof_Kurc Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2011 Przypomniał mi się "zwrot przez top", ale potrzeba do tego duuużo wody. :)) Tekst zmuszający do edukacji, nie tylko żeglarskiej. Pozdrawiam Krzysiek
Agata_Lebek Opublikowano 5 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo mi miło :)) Dziękuję, pozdrawiam.
Agata_Lebek Opublikowano 5 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Fakt, nie dla każdego ;) Cieszy że zaciekawił. Dziękuję, pozdrawiam.
Agata_Lebek Opublikowano 5 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :))))))) Byle nie "grzybek" ;)) Fajnie, że zajrzałeś Krzyś. Z podziękowaniem i pozdrowieniami: www.youtube.com/watch?v=-hqbkY1-iLQ :))
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2011 No i się cholera rozmarzyłem:) A propos "grzybka" ,kiedyś z racji "grzybobrania"spędziłem w wodzie ponad pięć godzin ,ale w końcu udało się "zatopić miecz" - oczywiście z pomocą innej załogi.Pozdr autorkę i żeglarzy:)))
Ela_Ale Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2011 Nie znam się kompletnie na halsowaniu. :( Żeby tylko! Nie znam się na żeglowaniu. Nic. Ale czuję pasję, Morze Sargassowe mnie uwiodło, kolor nieba indygo i - najbardziej - "Znaczy Kapitan" - jedna z ukochanych książek. :). Bardzo było miło z Tobą na chwilowym pokładzie, Agato. Pozdrowienia, ahoj. Elka.
Agata_Lebek Opublikowano 6 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie spodziewałam się, że na "orgu" znajdzie się ktoś kto "zaliczył grzybka" ;)) Dobrze, że jesteś :)) Dziękuję i pozdrawiam ciepło ;))
Agata_Lebek Opublikowano 6 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Znasz się, ale jeszcze o tym nie wiesz ;)) Mnie zarazili żeglarstwem od tzw. dupy strony, czyli od szant ;)) Szanta dla Elki !: www.youtube.com/watch?v=xgmISaxkNRo :)) Dzięki wielkie, pozdrowienia gorące. P.S. "Znaczy Kapitan" jest już nawet AudioBook-u w "sieci" ;) Ahoj !:)
JacekSojan Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Fakt, nie dla każdego ;) Cieszy że zaciekawił. Dziękuję, pozdrawiam. FAKT! brakło odsyłaczy - góral o marynistyce nic a nic; czy ten bratek jest czterolistny? J.S.
Agata_Lebek Opublikowano 3 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Fakt, nie dla każdego ;) Cieszy że zaciekawił. Dziękuję, pozdrawiam. FAKT! brakło odsyłaczy - góral o marynistyce nic a nic; czy ten bratek jest czterolistny? J.S. Pięcio ;P :))))) Miło, że zajrzałeś Jacku, dziękuję :)) Za Babią Górę także jeszcze raz serdecznie, nie wiem czy pw dotarła... Pozdrowienia.
Rekomendowane odpowiedzi