złamane skrzydło Opublikowano 4 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2011 Miasto z domkami dla lalek trzeba się mocno wychylić by zaczerpnąć błękitu oczy zahaczają o strzępy krajobrazu a nogi z kamieniem pokutnym - w podłogę zamykam buzię żeby nie połknąć tych co pierwsi wprawdzie nie jadam małp ale w tej scenerii wszystko może się zdarzyć ciasnota skupia przy ziemi szukamy butów w niebieskim mundurku czystego fartucha automatycznie maczanie sypanie ustawianie nagle głos co za numery odpierdalacie jabłka bez posypki tylko springi zostały jak pasek niemocy na dłoni dziurawy krajobraz słońce w morzu się wykrwawi i zastygnie jak czekolada na jabłkach zmęczenie weźmie nas pod skrzydła powrotnego wiatru oby jak najszybciej 2011
Emmka_Szlajfka Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2011 oby. każdy szuka swego miejsca, często okupując ciężką pracą, wyrzeczeniami, wyobcowaniem. przypomniał mi się film z Depp'em o fabryce czekolady i ludzkie postawy. pięknie i szlachetnie jest tylko w bajkach.. pozdrawiam:)
złamane skrzydło Opublikowano 5 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Prawda, a życie prawdziwe ma swoje historie:) pozdrawiam i dziękuję EMM:) miłego!!!
Magda_Tara Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie będę wydziwiać, takie samo skojarzenie - czekoladowe wyobcowanie. buziaki serdeczne. a wiersz bardzo dobry. :))
Ela_Ale Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2011 "a nogi z kamieniem pokutnym - w podłogę" - nie lepiej może "o podłogę"? Konfrontacja z rzeczywistością. Wiersz trochę koresponduje z wierszem Białego. Czuję tu gorycz, ale i siłę peelki. Mocarna jest. Da radę. :) Pozdrawiam. Elka.
złamane skrzydło Opublikowano 5 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wrastają w podłogę te nogi ELU :)ja tej co z krzyżem tańczyła...( legenda) a Pelka dała radę, oj dała :))) pozdrawiam ciepło i dzięki
złamane skrzydło Opublikowano 5 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie będę wydziwiać, takie samo skojarzenie - czekoladowe wyobcowanie. buziaki serdeczne. a wiersz bardzo dobry. :)) dzięki Magduś, wyobcowanie w smaku czekolady, nawet gorycz czasem sie opłaca :)) cmook
halcia Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2011 Serecznie dziekuje za komentarz ciesze sie, ze tez piszesz,i zycze duzo weny na kazdy dzien:)
złamane skrzydło Opublikowano 5 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ooo halciu, to miłe:)))
Grażyna_Kudła Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2011 Bardzo słodko - gorzki Twój wiersz, Stasiu, z przewagą gorzkiego. Druga i ostatnia zwrotka głęboko we mnie zapadła. Wiersz, nie na jeden raz, podziwiam. Uściski zostawiam, Grażyna. :)
Oxyvia Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2012 Witaj w Nowym Roku, Staśko! Jestem pewna, że komentowałam Twój wiersz. Nie wiesz, co się stało z najnowszymi komentarzami? Czy zniknął tylko mój, czy inne także? Życzę Ci duuużo szczęścia w 2012 roku, Kochana!
sława_zaczek Opublikowano 5 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Joasiu, Tobie rónie najpiękniejszeo Roku ze zdrowiem, szczęściem i miłością, bez kłopotów i zmartwień!!!!
Rekomendowane odpowiedzi