Adam_Szadkowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 bolesnośćzacisnęła zębyuszy chwytają zgrzytna ostatnimłóżkuleżą 44 lata ciaławszystkie włosyzostały na grzebieniui widać jakskóra okryważyłki czołanapis na drzwiach--nie mówić nicw ciszy między oddechamiszaleje cały miniony
Adam_Szadkowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Podobny tekst (o podobnym tytule.. ) jest nieopodal, więc dodałem dla porównania... Niektórzy go znają, a Ci co nie znają znajdą w nim dużo mnie.Adam
Adam_Szadkowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Nie nie mam takiej świadomości! Dobrze by było gdybyś mówił o swoich odczuciach, a nie wyrażał opinii za innych czytelników.Adam
Adam_Szadkowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 "Ale zapewne masz świadomość, że "wzruszeniem ramion" zostanie ten wiersz przyjęty"To Twoja opinia o tym, że inni będą też "wzruszać ramionami" czytając ten tekst, a to nie jest w porządku. Adam
Adam_Szadkowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Nic juz nie rozumiem, ale OK. Dziwi mnie tylko, że słowo "ja" piszesz z dużej litery. Bardzo się chyba różnimy... Adam
Seweryn Muszkowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Podoba mi się Twój wiersz.Ps. "Sala 203" to jakiś szczególny obiekt z historii?Pozdrawiam.
Adam_Szadkowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 "Sala 203"... hmmm... Pracowałem kiedyś przez pół roku w szpitalu. Ale to nie wyjaśnia wszystkiego. I niech tak pozostanie... Adam
Seweryn Muszkowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 CYTAT (Adam Szadkowski @ Jun 14 2003, 12:52 PM) "Sala 203"... hmmm... Pracowałem kiedyś przez pół roku w szpitalu. Ale to nie wyjaśnia wszystkiego. I niech tak pozostanie... Adam Nie no! Musiałeś mieć tam niezłe wrażenia! A tak swoją drogą, gdy po roku '97, z sytuacją na rynku pracy, zrobiło się nieco lepiej, mój brat "złapał" robotę w Zakładzie Psychiatrycznym, jako sanitariusz.Chociaż, z wykształcenia jest inżynier informatyk i coś tam od telekomunikacji.Oczywiście, podczas recesji, posadę tę utracił - ale to już inna bajka.Zmierzam do tego, że takie przeżycia, to naprawdę duże doświadczenie dla człowieka. Gdyby tak pobył tam jeszcze 2 lata, to jestem pewny, że przestałby wierzyć w ludzi, sens świata. Twój wiersz krzyczy: "ten kto go pisał, musiał w jakiś sposób to przeżyć" - chociaż, nie przesadzajmy , te ciała przebalansowały sztamę rzeczywistości. A szczególnie liczba. To chyba była "Sala 203" w Afganistanie, bo nic innego, nie przychodzi mi do głowy.
Agnieszka_Gruszko Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 po pierwszej próbie samobójczej nie chciałam wracać do domu, więc zostalam w szpitalu... byłam wtedy strasznie zafascynawana ksiązkami w stylu :Lot nad kukulczym gniazdem" i "Weronika postanawia umrzeć", więc poprosilam, zeby mnie wzieli na psychiatrię.... nigdy wczesniej przez myśl mi nawet nie przeszło, że w jednym miejscu, może być zgromadzone tyle bólu, cierpienia, niemocy... i wstydu....strasznie ciężko to przeżyłam, bo dotarlo do mnie, że życie malo ma wspólnego z sielankowa wizja tego typu chorob... najgorsze dla mnie było chyba to, że oni wszyscy mieli przebłyski świadomości i tak strasznie cieprieli, kiedy zdawali sobie sprawe ze swojej "nienormalności", tak bardzo chciali być zwyklymi ludzmi.... a ich słowa... miały w sobie więcej prawdy, niz wszystkie wiersze swiata...bardzo piękny wiersz, Adasiu
Kai_Fist Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 pierwsza strofa idealna, wiem niemal dosłownie o co w niej chodzi.na temat pozostałych nie mogę powiedzieć żadnego słowa.Tak po prostu nie wiem co należałoby napisać. Podoba mi się
Adam_Szadkowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zamurowało Cię, czy co...?Adam
Piotr_Mogri Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 witaj, mocny, głęboki, bolesny, niesamowity... ...i piękny pozdrawiam Piotr Mogri
Katarzyna_Perek-Samosiuk Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Witaj! Podoba mi się... Zza tych wersów wróciła do mnie sytuacja sprzed lat, gdy "bolesność zacisnęła zęby"... Dopiero teraz mogę ubrać we właściwe słowa to, co wtedy czułam. A czyż nie o to chodzi w poezji? Znaleźć właściwe słowa dla tego, co nas wzrusza, boli, raduje... Dziękuję Ci i pozdrawiam.
Joanna_Felicja Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 tyle dwuznaczności.Ale gdzie ich nie ma...
Magdalena C Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Byłam kiedyś na "sali 203". Gdyby przyszło mi tam wrócić, jako pacjenowi, wolałabym umrzeć :( Dziunia Peace
Adam_Szadkowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Życzę dużo zdrowia...
Pati_Yang Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Wiersz mocny,piękny,smutny,dobry...Moc przymiotników,pobladłych od nieznaczeń wobec czegoś takiego...
Rekomendowane odpowiedzi