sun Opublikowano 14 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2011 Po pierwszych przymrozkach Napaś oczy bezdrożami i zbierz Półtorej miary jarzębinowych korali Głogu dojrzałego i owoców róży dzikiej Dodaj trzecią część rodzynek Tyleż żurawiny i śliwek suszonych Dziesięć goździków łyżkę cukru trzcinowego Skórkę z połówki pomarańczy ( bez tego białego) Kawałek cynamonu, co pachnie korzennie Zalej to czystą wódką litrem całym Zamknij mocno słój i zapomnij na dwa księżycowe miesiące Przefiltruj zlej kosztuj dla smaku i zdrowotności wszelakiej
Spółka Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2011 na pewno nalewka warta spróbowania i kosztowania. bardzo piękny przepis. pozdrawiam. S.
Gość Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2011 "Napaś" - coś innego i biorę przepis. albo wezmę bez tego :) pozdrawiam.
Dorota Wilk Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2011 Wydaje się mi, że wcześniejsze nasycenie oczu (no i duszy) bezdrożami ma ogromny wpływ na późniejszy smak (głębię smaku) tej nalewki... Tak czuję to "napaś"... Niesamowity przepis :) Pozdrawiam Dorota
adam hoff Opublikowano 16 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2011 Autorski przepis na Jesienną Melancholię Klin klinem, wszak ta nalewka, to czysta melancholia... :)
sun Opublikowano 16 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jasne! Wszystkim naszym przyjaciołom bardzo smakuje. :) Pozdrawiam również!
sun Opublikowano 16 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mogę jeszcze napoić, nie tylko napasać :) Przepis bierz i skorzystaj koniecznie. Ta miara to szklanka, jakby co. U mnie w tym roku robi się w ilości zwielokrotnionej, ale już próbowałammmmmniam. Pozdro!! :)
sun Opublikowano 16 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za odwiedziny. Ważne też jest z kim się pasie te oczy!!!!!!!!!!!!! Buziaki :*
sun Opublikowano 16 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Znaczy się tytuł adekwatny do treści! Poza tym ważne jak na kogo działa wewnętrznie taka nalewka. Nalewek mam aktualnie 12 rodzajów, część dojrzewa, część gotowa do konsumpcji, niektórych już nie ma... Dzięki za komentarz i pozdrowienia. Matko! Jakbyśmy wszyscy tacy zdrowi byli jak sobie tu życzymy!:))))))
Ela_Ale Opublikowano 16 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2011 Mam taki medykament! Przepis ciut inny, ale skuteczny! Bardzo fajny wierszyk. Bez zadęcia. Lubię. :))). Pozdrawiam. Elka.
Magda_Tara Opublikowano 17 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2011 to lecę na kielicha! brawo! Słonko! buziak!
sun Opublikowano 18 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Z pewnością skuteczny! Sztuka robienia nalewek jest stara i coś w tym musi być, skoro jest kultywowana. Buziaki;))
sun Opublikowano 18 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Stukam się z Tobą! Opijam dzisiaj urodziny kumpeli! Najlepszego!
Emmka_Szlajfka Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2011 dobry przepis i produkty to podstawa kulinarnego przepisu, fajne, pozdrawiam:))
Błażej_(I)_Kuźniacki Opublikowano 25 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2013 Fajny wiersz i przepis:) Czekam na "Autorski przepis na Zimową Aurę", a może sam taki sporządzę?
Rekomendowane odpowiedzi