Tomasz_Biela Opublikowano 10 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2011 stoisz przed lustrem i co ? myślisz że posiadłeś wszystkie posiadłości sumienia i jego brak nie odbija się tutaj nic w żadnym kadrze tej naświetlonej kliszy nie ma pełnej łzy ani dokończonego uśmiechu stoisz innym razem w innym człowieku w innej ruinie dookoła w głuchej przepaści gardła nic nie smakuje kiedy gruz jest podstawowym składnikiem trosk
Beata Piłat Opublikowano 11 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2011 piękne i prawda nic nie smakuje ,gdy człowiek zagruzowany....
Magda_Tara Opublikowano 11 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2011 trza sie zawziąć, Podmiocie L. :)) i budować i budować. dramatycznie, plastycznie jak u Ciebie, Tomasz. pozdrawiam serdecznie. :)) a tytuł! :))
HAYQ Opublikowano 11 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2011 z tego co wiem, wampiry nie odbijają się w lustrze, chore na gruźlicę, tym bardziej, bez zębów tracą na wadze ;) A na serio - masz rację, na ruinę trzeba zapracować. pozdrawiam.
Anna_Para Opublikowano 11 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2011 Tomaszu: Bez pierwszego wersu! Koniecznie! Wszystko psuje! Cieplutko, Para:)
Gość Opublikowano 13 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2011 "posiadłości sumienia"... taki trochę naciągany termin. hm. jakoś nie mogę odnaleźć się w tym utworze. pozdrawiam Tomaszu.
Tomasz_Biela Opublikowano 13 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki za komentarz / t
Tomasz_Biela Opublikowano 13 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tytuł jak tytuł może nietrafny kto wie / zależy od odbioru :) dzięki Magda / t
Tomasz_Biela Opublikowano 13 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. / wampiry ? w dodatku chore ? :) możliwe / pewnie i są wśród nas / zał jak zwał / dzięki Hayq t
Tomasz_Biela Opublikowano 13 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zobaczymy może usuniemy / zastanowię się ;) dzięki / t
Tomasz_Biela Opublikowano 13 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. czy naciągany ? nie wiem / tak czułem tak ułożyłem. mimo zagubienia w wierszu dzięki za ślad / t
Emmka_Szlajfka Opublikowano 13 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2011 refleksja przed lustrem, nie dziwota , że niepokój, skoro gruz i ruina.. pozdrawiam:)
Grażyna_Kudła Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2011 stoisz przed lustrem myślisz że posiadłeś wszystkie posiadłości sumienia i jego brak nie odbija się tutaj w żadnym kadrze nie ma pełnej łzy ani dokończonego uśmiechu stoisz innym razem w innym człowieku... ruinie dookoła w głuchej przepaści gardła nie smakuje nic Wszystko jest dla mnie jasne, ale tak czytam, Tomku. Przejmujące. Pozdrawiam, Grażyna. :)
teresa943 Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tomek, tak czytam początek: stoisz przed lustrem myślisz posiadłości sumienia i jego brak oczywiście to tylko moje takie tam...ale cały wiersz dociera do serca, budzi współczucie dla "zdruzgotanego" wewnętrznie Peela, aż chciałoby się go delikatnie "odgruzować", "troska po trosce" pomóc podźwignąć duchową budowlę. serdecznie pozdrawiam :) Krysia
cezary_dacyszyn Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2011 trzecia wyrafinowana w sensie dobrej rafinacji :-) Druga tuzinkowa . Pierwsza rozwleczona . Całość prawdą :-)
pathe Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2011 podoba mi się - po pierwszej zwrotce pomyślałam kiepsko - po przeczytaniu drugiej stwierdziłam - hola hola już wiem po co ta pierwsza. trzecia jest dopełnieniem. wiersz się dla mnie pięknie rozkręca
Rekomendowane odpowiedzi