WiJa Opublikowano 3 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2011 Kiedy byłem potrzebny - byłem i kiedy nie byłem potrzebny - byłem może i jak głupi - ale byłem a co miałem - nie być - odmówić sobie - żałować tego czego nawet nie miałem dla siebie - siebie. Nie pomyślałem nie zastanowiłem się i nie odmówiłem sobie - niczego dla ciebie. Ale dobrze - może nawet za dobrze wiedziałem że jutro to ja będę potrzebował od ciebie tego na co - będąc na twoim miejscu - nie mogę się doczekać skoro doczekałem się jutra - dzisiaj.
henryk_bukowski Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2011 ..dobrze jest...Heńkowi się podoba:)-pozdrawiam
jacek skraba Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2011 "nie pomyślałem,nie zastanowiłem się"- no właśnie,a trzeba było
WiJa Opublikowano 3 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cieszę się, bo już dawno wiem, że czym wartościowsza rzecz, tym gorzej ją oceniasz. Pozdrawiam
WiJa Opublikowano 3 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To, co ja piszę świadczy o mnie, a to co Ty piszesz, o Tobie. I to jest piękne. Pozdrawiam
WiJa Opublikowano 3 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dobrze jest (że Ci się podoba), ale czy Ty wiesz komu (ilu i jakim osobom) tym samym się przeciwstawiasz. Pozdrawiam
WiJa Opublikowano 3 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Obracanie kota (wyrywanie myśli z kontekstu) w Tobie tylko (żeby tylko Tobie) wygodną stronę, to Twoja specjalność. Pozdrawiam
f.isia Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. w takiej formie - zakalec, miast postępować w "pisaniu" WiJo, nadal postękujesz ;), cierpliwie czekam na finezję a jakbytakaknatenprzykład zagaić w ten deseń? : potrzebny i niepotrzebny byłem może i jak głupi ??? ;))
WiJa Opublikowano 3 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Powiem Ci więcej, pisanie wierszy jest moim powołaniem. A manię to Ty dopiero masz na punkcie mojej twórczości i swojej nieomylnej wiedzy. Bo choćby, od kiedy to komentarz nie może być gniotem, a wiersz może. Pewnie dopóty nie może, dopóki nie możesz się z tym pogodzić. Pozdrawiam.
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Widzę ,że sobie przypomniałeś:) Witaj ponownie w krainie gniotów i poezji:)
WiJa Opublikowano 3 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. w takiej formie - zakalec, miast postępować w "pisaniu" WiJo, nadal postękujesz ;), cierpliwie czekam na finezję a jakbytakaknatenprzykład zagaić w ten deseń? : potrzebny i niepotrzebny byłem może i jak głupi ??? ;)) Tylko, że ja mam swoją poetykę (formę wyrażania się) i Ty masz swoją poetykę. I w końcu wychodzi na to, że to są dwa różne trój-wersy. Nie przesądzam, co jest lepsze, ale siłą rzeczy wolę już trzymać się swojego (charakteru). Pozdrawiam
WiJa Opublikowano 3 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2011 Mariusz Sukmanowski Może i sobie przypomniałem, ale czy mogłem sobie przypomnieć wcześniej. Ale też nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło, jakoż wszystko (chyba wszystko) ma swoje dobre i złe strony. Pozdrawiam
Elea Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2011 Niestety, i mnie ten wiersz nie zachwycił. Sporo w nim nieporadności w zawiązywaniu myśli i chaosu. Pozdrawiam - E.
WiJa Opublikowano 4 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jestem jak najdalszy od tego, żeby ten wiersz miał każdego zachwycać. Ale też nie zgadzam się z tym, że jest w nim sporo nieporadności i chaosu, acz pewnie jakichś tam nieporadności zawsze jest trochę, w końcu nie jestem ideałem. Prędzej już to, co niektórzy biorą za chaos, jest złożonym przekazem, jaki/co nie koniecznie trzeba odczytywać samym rozumem, a bardziej np. intuicją (wyczuciem), w każdym razie tym, co nie do końca jest do zdefiniowania i pojęcia (zwłaszcza na zdrowy rozum). Ale czy pewne stany i pojęcia da się okiełznać słowem, czy one nie powinny wymykać się, przynajmniej pewnemu zaszeregowaniu (głównie w myśleniu). Pozdrawiam
WiJa Opublikowano 4 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, już wiem, że jestem żałosny i żeby tylko żałosny i żeby tylko dla Ciebie. Ale nie ma tak dobrze (dla mnie), bo mam jeszcze tupet i jestem w stanie chorobowym i rzucam się z durnymi ripostami na czytelnika. Cieszę się, że choć Ty taki nie jesteś i tego nie robisz. Pozdrawiam.
piąta klepka Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2011 Czy nie da się tego wykierować gdzieś na boczny tor ?!!
Marek Konarski Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2011 Pan jest genialny, niestety zawiść każe mi wlepić minusa.
WiJa Opublikowano 4 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Da się, ale na pewno nie negacją i dezawuowaniem tego. Pozdrawiam
WiJa Opublikowano 4 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Krótka piłka, dobre zagranie. Gratuluję i to wcale nie ironicznie. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi