anna_rebajn Opublikowano 21 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Października 2011 siedzę i myślę (od dosyć dawna) o czym napisać no cóż do diabła z prostym tematem muszę być twórczy oryginalny lecz jestem głodny - w brzuchu mi burczy wieć może temat będzie jadalny połaczę sztukę tworzenia wierszy z soczystym daniem - powiedzmy mięsnym zacznę od zboża - że piękne bardzo gdy czas je zmieni w kluski z kokardą bazylii listek (pachnie tak świeżo) najpierw w doniczce potem w talerzu jeszcze jałówkę (lecz zmilczę temat) wiersz - palce lizać wyszedł poemat (wiersz dedykowany Emm Szaflajce :-), bo zrozumiałam jak trudną sztuką jest poezja)
Agnieszka_Horodyska Opublikowano 22 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2011 Jestem bardzo ciekawa podmiotu lirycznego, który chyba nie zgadza się z moją sygnaturką ;) Biedna jałówka. Piękny poemat. Pozdrawiam :) [chyba literówka w ósmym wersie]
Emmka_Szlajfka Opublikowano 24 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2011 wzruszyłam się:) dziękuję; a poemat? wyszedł smakowicie., pozdrawiam:)) odkąd tu się pojawiłam zdanie o wierszach zupełnie zmieniłam. kiedyś myślałam- wiersz to były rymy, które o czymś konkretnym mówiły. początkowo byłam w stresie co mój wiersz nowego wniesie ma być biały, rymowany, o czymś mówić czy abstrakcyjny, nielicznym rozumiany? dostanę krytykę, czy parę słów życzliwych? to już nie zaprząta mi głowy, ważne jest że się znalazłam w gronie ludzi wrażliwych.
dawniejbezet Opublikowano 28 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2011 Lekko, z sensem, zabawnie i z morałem. Dla czytelnika w każdym wieku (od przedszkola). Pozdrawiam PS. drobiazgi: połĄczę listek bazylii (bez inwersji jest lepiej) może inny zapis końcówki?wiersz - palce lizać - wyszedł poemat
Rekomendowane odpowiedzi