Anna_Para Opublikowano 8 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Października 2011 świty się nie spełnią, noce nie wypiją. czas - na dźwigni skargi - nieuchronny. tyje. z samych tylko źrenic. będzie jak mozaika nocnodziennych stacji na ustach kochanka. szukam cię w zaświatach, choć wiem, że ich nie ma. w zgrzebnych nocach grzebię, w wilgotnych pościelach. co daje ucieczka, wiem, bo to nie pierwsza. więzi cięte nożem - krew i krzyk po wierszach. wszystko umiesz przegrać, do ogryzka, z mięsem. myli ci się męskość z papierowym męstwem. martwa, rdzawa cisza ze szkliwem od chłodu, świat się pisze zgrzytem z dziwnego powodu. (powiedz mi, kochany, czemu tak się stało. myślałam, że miłość, a to cierpka małość.)
Gość Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2011 równo i rytmicznie, tematycznie - jak dla mnie. pozdrawiam Aniu :)
Magda_Tara Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2011 ach, jak by się to czytało na głos w Pionkach... przyjedź Ty kiedyś, Paro i poczytaj te swoje śliczności śpiewne. buziak!
Anna_Para Opublikowano 9 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Października 2011 Popsutku, dzięki. Wiem, że wielu z nas ma podobne doświadczenia. Nie wiem znów, czy się z tego cieszyć, bo boli. Ale chyba dzięki (tfu) temu piszemy. Pozdrawiam cieplutko, choć w sercu - zimno i strasznie. Para:)
Anna_Para Opublikowano 9 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Października 2011 Taruniu, dzięki. Strasznie mi do Was daleko z tego zadupia. Dzięki. Na przyszłość - znajdę sobie "lektorkę", i moje wiersze będą w Pionkach. O ile Rafał na to wyrazi ochotę. Cieplutko, Para:)
Ela_Ale Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2011 No co....Piękna rzecz. Perełka, jak to u Ciebie. Tylko dla mnie, brutala, bez ostatniej strofki. Uściski. Elka. A zaświaty są, choć może nie te, o których w biblii....:))))))))))))))
Anna_Para Opublikowano 9 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Października 2011 Elu, ostatnia przedobrzona, dopowiada, prawda. Ale to cały mój żal, ból, zawód. Płaczę. Moje wiersze ze mną. Paskudnie to wygląda, fakt. Ja też paskudnie wyglądam, jak ryczę. I jestem delikatna w środku, wrażliwa, i dlatego piszę tak, a nie inaczej. Niech jeszcze tak powisi, jak by powiedział Tomasz. Kiedyś zabiorę. Dzięki cieplutkie, wdzięczna, kłaniam się, pozdrawiam, Para:)
Nomen Nescio Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2011 Kartka - w tym przypadku word - przyjmie wszystko, dobra terapia na leczenie się z toksycznej miłości. Dobry liryk, rytmiczny i rzadko spotykana dwuwersowość.
Dyziek_ka Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2011 Lubię Twój uporządkowany świat, smutny ( piękne jest” tycie czasu”), lecz czuję, tak naładowany nadzieją, że tryśnie radością naaapewno. Pozdrawiam
Anna_Para Opublikowano 9 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Października 2011 Nomen: Pierwszy raz u mnie, i już mam skierowanie do psychiatry;)))))) Dzięki, bywaj częściej. Cieplutko pozdrawiam, Para:)
Anna_Para Opublikowano 9 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Października 2011 Dyziu, Marzycielu, dzięki. Udziela mi się Twój optymizm. Cieplutko pozdrawiam i dygam Para:)
MIGUEL Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2011 śpiewasz rytmem malując smutek i żal wrażliwością ;) pozdr. M
Anna_Para Opublikowano 10 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Października 2011 Miguelu, dzięki, że wpadasz. Cieplutko pozdrawiam, Para:)
Nata_Kruk Opublikowano 11 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2011 Masz kilka wersów, które mogłabym sobie wyryć na ścianie. Całość to bardzo mocna zadra, ale twórczo wyszło. Pozdrawiam z ciepłym... :) tak, dla "osłody"
Anna_Para Opublikowano 11 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Października 2011 Nato, bardzo wdzięcznie się kłaniam, dzięki, Para:)
wieśniak m Opublikowano 11 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2011 przyjechałeś na białym rumaku i tu kończy się fantazja?- chłopaku! pozdrawiam - wiesiek
Bolesław_Pączyński Opublikowano 11 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2011 Jak to u Ciebie Aniu można płynąć marzeniami, bardzo płynnie się czyta i oczywiście jest OK podoba mi się. Popłyniesz ze mną w świat daleki tam gdzie się ścielą sny zbłąkane na chwilę tylko zmruż powieki, płyń ze mną w myśli zapisane. Tam do tych westchnień, wyobrażeń gdzie kwitnie biały kwiat miłości, daleko do krainy marzeń aż do utraty świadomości. Serdecznie pozdrawiam:)
Anna_Para Opublikowano 11 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Października 2011 Wieśniaku: na białym, na białym, lecz to nie był rumak. wałach ociężały, albo bardziej... kumak! Dzięki, Wieśku za poczucie humoru. Cieplutko, Para:)
Anna_Para Opublikowano 11 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Października 2011 Bolesławie: Ależ to piękne i pełne nadziei! Dzięki:)Popłyniesz ze mną w świat daleki tam gdzie się ścielą sny zbłąkane na chwilę tylko zmruż powieki, płyń ze mną w myśli zapisane. Tam do tych westchnień, wyobrażeń gdzie kwitnie biały kwiat miłości, daleko do krainy marzeń aż do utraty świadomości. Aż do utraty tchu, bez żalu, z uśmiechem na jutrzejsze rano, Popłyńmy razem tam, pomału, I niech się nagłe cuda staną. W zachwycie, że nam się wypełnia nagroda za wierne czekanie, ja stanę się prawdziwą pełnią, ty - moim słońcem, ukochaniem. Wdzięcznie pozdrawiam, cieplutko, Para:)
teresa943 Opublikowano 12 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2011 Aniu, tworzysz przecudowną lirykę. Miłość i tęsknota, ból i gorycz, ale pomiędzy wersami unosi sie mgiełka nadziei. Tak pięknie potrafisz pisać o szalonycm uczuciu, którego nie sposób ugasić nawet "tyjącym" czasem. Wzdycham sobie i nie mogę się nadziwić jak to się dzieje, że Twoje wiersze "muskają" mnie osobiście :))) Cieplutko pozdrawiam - Krysia
Rekomendowane odpowiedzi