Tomasz_Biela Opublikowano 24 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Września 2011 leży pochowany co dzień świeżo jeszcze kwiaty na nim leżą pachną troską rodzinnego bukietu jeszcze żołędzie go łaskoczą jeszcze słucha jak się przy nim mądrzą okres z dzieciństwa pachnie chryzantemą (dojrzewanie nigdy się nie skończy obsypywane solą jak zielsko wokół grobu) * leży pochowany co dzień świeżo już kwiaty na nim więdną już nie czuć zapachu tanich perfum już nad nim nie panują przychodzą tylko ponarzekać już nie pamiętamy kto tam jest lub co tam jest prawdopodobnie horyzont pod powieką szuka odpowiedzi swędzi rozgrzebywany palcem
Magda_Tara Opublikowano 24 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2011 a to wcale nie o umrzyku.... :)) czy tak? jeśli już to o.... zombi?????? podoba się jak... (zwykle chciałam powiedzieć, ale nie powiem, bo się zarozumielisz) buziak, Tomasz!
złamane skrzydło Opublikowano 24 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2011 już nie pamiętamy kto tam jest lub co tam jest niestety tak jest i nic tego nie zmieniprawdopodobnie horyzont pod powieką szuka odpowiedzi swędzi rozgrzebywany palcem baaardzo świetna fraza, Tomku!!!! Jeśli wiersz nawet nie o umrzyku, to porusza kwestię posmiertna, tak czytam o ludziach pamiętamy, kiedy są nam potrzebni, a potem, zapominamy sprawdza sie przysłowie- "kiedy bieda to do żyda gdy po biedzie, pocałuj mnie w d.. żydzie" pozdrawiam Tomku!!!
Tomasz_Biela Opublikowano 25 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no przecież że nie o umrzyku a z tym znaczeniem zombi to wcale nie całkiem śmiesznie ;) dzięki Magda / t
Tomasz_Biela Opublikowano 25 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ciesze się że zatrzymał na chwile / dzięki za komentarz / t
Alicja_Wysocka Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2011 horyzont pod powieką szuka odpowiedzi - urocza fraza i nie tylko :)
Magda_Tara Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no przecież że nie o umrzyku a z tym znaczeniem zombi to wcale nie całkiem śmiesznie ;) dzięki Magda / t nie miało być. :((
Tomasz_Biela Opublikowano 25 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki za komentarz :) / t
Tomasz_Biela Opublikowano 25 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie miało być. :(( nie miało być śmiesznie ? mnie trochę rozbawiło ale nie szkodzi - samo słowo mnie rozbawiło / t
Waldemar Talar Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2011 Witaj Tomaszu - i co ja biedny mam napisać - skoro inni też nie za bardzo odkryli sensu wiersza - bez urazy dla nich oczywiście - bo może to tylko ja mam taki problem Nie mniej wiersz zatrzymuje i zmusza do głębszego myślenia , a to już bardzo dobrze świadczy o nim. pozd.
Tomasz_Biela Opublikowano 25 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. sens wiersza jest bardzo prosty i widoczny / dzięki za komentarz / t
HAYQ Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2011 pogrzebałeś trochę w sumieniach i dobrze, dobry wiersz. Pozdrawiam.
M._Krzywak Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2011 To jest potężna machina, która skutecznie i od lat jest nieustannie dobra. Takie mam zdanie o tej poezji. I tyle. Pozdrawiam. P.S. - "horyzont pod powiekami" nie bardzo mi...
Tomasz_Biela Opublikowano 26 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki / t
Tomasz_Biela Opublikowano 26 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki Michał / horyzont pod powiekami może kiedyś się rozpuści i wstawię co innego póki co jeszcze swędzi / t
Emmka_Szlajfka Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2011 dojrzał a wciąż szuka odpowiedzi. z wiekiem zmienia się punkt widzenia względem punktu siedzenia. tak czytam , pozdrawiam:))
Pan_Biały Opublikowano 28 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2011 w pogrzebie pierwszym nie przemawia do mnie forma w drugim forma nieco lepsza treść pierwszego akceptuję a drugiego rozumiem mogłoby być lepiej, bo temat do rozważań pozdrawiam r
teresa943 Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2011 aktualny problem "popogrzebowy"; wiersz bez pardonu obnaża sumienia, oby "się poruszyły" dobry wiersz, Tomku serdecznie pozdrawiam :) Krysia
Tomasz_Biela Opublikowano 29 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. spostrzeżenia jak najbardziej dojrzałe :) z punktu obserwacyjnego :) dzięki / t
Tomasz_Biela Opublikowano 29 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ja mam podobnie jak Ty Rafał / te wiersze które uważam za dość udane są odbierane ze takie sobie a wiersze które powstały więcej sercem niż sercem i rozsądkiem są postrzegane za dobre bądź lepiej / dzięki za akceptację i zrozumienie / to i tak ważne po wielu latach spierania się ze słowem i przekazem / t
Rekomendowane odpowiedzi