Leszek_Nord Opublikowano 19 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Września 2011 najważniejszego nie mówimy sobie prosto w oczy tego o śmierci że wisi na nitce jak ząb mleczny do wyrwania z szeregu gdy ktoś klamkę naciśnie tego o miłości że usycha powoli różą ściętą mrozem wciąż czerwona a pusta już w środku rozsypie się kiedy ją dotkniesz milczymy tylko czasem w ciemnościach wtuleni w łona łkamy udając ekstazę
janusz_pyzinski Opublikowano 19 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2011 SUPER!! dziękuję i pozdrawiam
Leszek_Nord Opublikowano 19 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Januszu. Pozdrawiam. Leszek
Leszek_Nord Opublikowano 19 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Aż tak? ;) Dziękuję i pozdrawiam. Leszek
Dorota_Jabłońska Opublikowano 19 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2011 Mądry, dojrzały osąd rzeczywistości. Pozdrawiam :)
egzegeta Opublikowano 19 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2011 czytam bez zachwytu od razu nasunął mi się wiersz hillarowejDopiero późną nocą przy szczelnie zasłoniętych oknach gryziemy z bólu ręce umieramy z miłości pozdrawiam
Leszek_Nord Opublikowano 19 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ech, Doroto, rzeczywistość skrzeczy, ale nie mnie ją sądzić;)Dzięki i pozdrowionka. Leszek
Leszek_Nord Opublikowano 19 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiktorze, bo i nad czym tu się zachwycać. Do Hillarowej zajrzę z ciekawością. Dzięki. Pozdrawiam. Leszek
Nessa Isilra Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2011 W sumie gdyby nie puenta, to pomyślałabym, że to Twardowski. Choć jakby się uprzeć i puentę można by podciągnąć.
Marek Konarski Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2011 najważniejszego nie mówimy sobie prosto w oczy Nie wiem, czy to rzeczy najważniejsze (milczenie i udawanie odbiera im znaczenie) i czy zdefiniowane są prawidłowo. Być może bywa i tak ale przyglądam się temu z chłodną obojętnością...
Tadeusz_Ochocki Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2011 Leszku, zdecydowanie najbardziej podoba mi się ząb mleczny. Ten fragment świetny :) T.
JacekSojan Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2011 "wtuleni w swe łona łkamy udając ekstazę współczuję sytuacji peela - bo choć to na jego życzenie, widzę dojmujący fatalizm - co do ekstazy - skórka nie warta za wyprawkę.... J.S
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Gorzki to utwór ."Śmierć jak ząb mleczny" bardzo trafne. Takie "milczenie" to śmierć "wtulonych w ciemnościach". Przemilczanie rozmów o ostateczności jestem wstanie zrozumieć - zwłaszcza późną jesienią ,ale nieme patrzenie na "różę ściętą mrozem" to ... łzy nie pomogą.Zimno.pozdr
Leszek_Nord Opublikowano 20 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cieszę się, dzięki. Nie ma co się upierać;). Cenię Twardowskiego, jego ciepło i prostotę. Pozdrawiam. Leszek
Leszek_Nord Opublikowano 20 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Celnie Marku, jest w tym, przyznaję, pułapka. Nie ma rzeczy najważniejszych, świętych, o których strach mówić, ale przecież bywają. To co pozostaje poza słowem i poza milczeniem wciąż nieuchwytne... Pozdrawiam. Leszek
Leszek_Nord Opublikowano 20 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cieszę się, muszę podciągnąć resztę do niego;). Pozdrawiam. Leszek
Leszek_Nord Opublikowano 20 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Fatalizm - tak, bo tak wiele się dzieje na własne życzenie. Nie będę się wykłócał o ekstazę. Pozdrawiam. Jacku
Leszek_Nord Opublikowano 20 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Gorzki to utwór ."Śmierć jak ząb mleczny" bardzo trafne. Takie "milczenie" to śmierć "wtulonych w ciemnościach". Przemilczanie rozmów o ostateczności jestem wstanie zrozumieć - zwłaszcza późną jesienią ,ale nieme patrzenie na "różę ściętą mrozem" to ... łzy nie pomogą.Zimno.pozdr Zmienię Mariuszu, już widzę, że poleciałem...Dzięki. Pozdrawiam. Leszek
Rekomendowane odpowiedzi