Mirabelka Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Z niewierności kruchych płatków Darowałeś mi bukiety I uśmiechy przeszywane Niczym łatki z dawnych lat Gdzieś odeszło w zapomnienie Twych oddechów gęste ciepło Czułych gestów przenikanie Przerodziło się w niepewność
Liryczny_Łobuz Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2011 No i znowu Mirabelko - "na smutno" Coś za często wybierasz sobie Łobuzów zgoła nie-lirycznych! Ale za to - ileż tematów na piękne wiersze ... a życie i tak zrobi swoje . Pozdrawiam lirycznie - M.
Mirabelka Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Tak jakoś mi wychodzi ostatnio "na smutno" , ale mam nadzieję, że już niedługo trochę weselej się zrobi:) dziękuję za miły komentarz i pozdrawiam słonecznie i mirabelkowo:))
Tomasz_Biela Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2011 coś tutaj jest zawarte / nie musiałaś ubierać tego w tak wymięte przez epoki słowa - patos - trzeba mieć w tym umiar jeśli się chce wpleść trochę tego co już było napisane dosłownie / ogólnie tekst jest przesycony niepotrzebną trwogą i zamiast łzawej refleksji jest łzawa drwina / inwersji też za dużo takich które były kiedyś chociaż to nie zbrodnia ale też z umiarem/ prześwięciłaś ten tekst / prosto z mostu - jest tak refleksyjny że aż boli przepona od kurczenia się podczas śmiechu / doczekasz się innego spojrzenia na teksty jeśli będziesz pisać dalej / bardziej wyraźniejszego spojrzenia bardziej wysuszonego z jakichś łez czy rozczarowań / t
Liryczny_Łobuz Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Mirabelko - dzisiaj usłyszałem, że nasz ulubiony Poeta Leśmian - choć drobniutki i malutki, miał do końca życia żonę i dwie kochanki - wszystkie trzy panie były zadowolone, poza tym hazardował się zawsze i wszędzie, nawet w grach planszowych, nie mówiąc już o pokerze! No po prostu - Liryczny łobuz! Tylko kiedy on pisał te swoje fantastyczne wiersze ... chyba w dorożkach, pomiędzy jedną panią-kwiaciarnią-drugą panią- kwiaciarnią -trz ... itd. Albo miał rower :)) Pozdrawiam - Marek
Emmka_Szlajfka Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. niepewność to towarzyszka kruchych miłości... pozdrawiam:)
Mirabelka Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tekst jest refleksyjny, bo jakoś tak mnie naszło, a czy to łzawa refleksja?chyba już raczej łez w tym nie ma i nie zgodzę się z tym, że wiersze powinny być "wysuszone z jakichś łez czy rozczarowań". One muszą tętnić uczuciem i emocjami, bo chyba po to są... dzięki za komentarz, każde uwagi na temat moich wierszy są dla mnie bardzo ważne pozdrawiam
Mirabelka Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miał ten Leśmian fantazję, miał:)i pewnie z tych romansów czerpał inspirację twórczą;) Czyżby to jakaś rada dla przyszłych pokoleń poetów...:) pozdrawiam mirabelkowo
Mirabelka Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. niepewność to towarzyszka kruchych miłości... pozdrawiam:) Świetnie to ujęłaś Emm:)wszystko może się rozpaść w każdej chwili więc nie ma co liczyć na stabilne oparcie, a potem zostają tylko skrawki wspomnień... pozdrawiam-Mirabelka
Rekomendowane odpowiedzi