Rafaleniar Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2011 w blasku laptopa księżyc myje głowę (kobieta mówiła, że dawno wyłysiał) będzie znów potrzebny kiedy już laptopy także wyłysieją i nie będziesz składał zniczy kwiatów życzeń nie będziesz prze czuwał fałszywego świadectwa jej nie obecności przy tamtych witrynach małych szklarniach z woskiem i nie wyśnisz w nocy trojańskich tułaczek po stronach portalach trybach czy trybikach z garstką jasnowidzów którzy dziwnym trafem są w zwartym sojuszu ze stadkiem hakerów puszystych czy bladych (oni to robią dla tych kilku chipsów, jednej Coca-coli, świętego spokoju) a ty połóż głowę spójrz na łysy księżyc on już nam zaufał myje się w laptopie może się zatopi
adam hoff Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2011 w blasku laptopa księżyc myje głowę spójrz na łysy księżyc on już nam zaufał myje się w laptopie Obrazek nie jest na tyle nośny i wystarczająco lunatyczny, by wymagał powielenia...
Rafaleniar Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie wiem za bardzo jak zmienić i tym samym ustosunkować się do powyższego. Przyjmuję jednak uwagę z powagą, dziękując zarazem za skomentowanie. Pozdrawiam.
Konrad_O. Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jak dla mnie forma nie współgra z treścią totalnie. Nie rozumiem sensu powstania tego wiersza? Warsztatowo słabiutko. Pozdrawiam :)
Rafaleniar Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czy musiałby to być kaligram w kształcie laptopa albo księżyca, by współgrało to z treścią? Forma z treścią tylko w takich wypadkach współgra idealnie. Dla przykładu: utrwalenie ery komputerów, a ściślej, laptopów, przesłanie wiadomości dla ich użytkownika, która zawiera w sobie treść "antyuzależniającą". A mógłbym wiedzieć w których punktach? Przerwane wyrazy nie są fanaberią, spełniają rolę przerzutni, często stosowanej w dzisiejszej epoce. Np. "prze" + "czuwał" = przeczuwał i czuwał nawiasem. O ile o to chodzi, bo z komentarza powyższego wiele na ten temat nie da się wyczytać. Pozdrawiam.
f.isia Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2011 - nie temat może i na topie ale jakoś nie poczułam finezji łap-topa za-topa ;)
były__premier Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2011 nie wiem, za mało podkręcony, z mało odważny, ostrożnie i jakoś tak efekciarsko momentami. hmmm
Ewa_K. Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Dużo wyobraźni i nic więcej.
Rafaleniar Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Mało finezji, zbyt ostrożnie, sama wyobraźnia. Ad. 1, 2, 3 - Przykro. Sam teraz nie wiem, co myśleć posiadając tak różne opinie o tym tekście (nie tylko z tego forum). Mam jednak nadzieję, że nie rozchodzi się tu wyłącznie o gusta. Pozdrawiam.
ot i anka Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2011 fakt - brakuje tu czegoś ostrego, mocnej puenty, takiego uderzenia w cybernetykę, albo olania rzeczywistości, czegoś co nie "przeleci" jak kometa:) pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi